Komend winterseizoen nog breder aanbod in Stubai

Het Oostenrijkse gletsjergebied Stubai staat bekend om haar veelzijdigheid. En het aanbod wordt alleen maar breder met de première van twee nieuwe activiteiten! In het wintersportseizoen 2016/2017 krijgt Stubai er met de 3S Eisgratbahn een innovatieve kabelbaan met panoramazicht én bijbehorende nieuwe piste bij. En met de openluchtshow Stubai Gaia tilt het skigebied sneeuwshows naar een heel nieuw niveau. De recentelijke investering van 58 miljoen euro laat zien dat het voor Stubai veel waard is om te blijven ontwikkelen.

Bergstation Eisgratbahn

Bergstation Eisgratbahn

3S Eisgratbahn: grootse en innovatieve kabelbaan

De 3S Eisgratbahn is de grootste investering in een bouwproject ooit in de geschiedenis van de Stubai gletsjer. Met plek voor 32 personen, een snelheid van 25 km/u en een capaciteit van 3.000 passagiers per uur, zijn wachtrijen straks verleden tijd. De gondels met buitengewoon hoge windstabiliteit bieden een panoramazicht en vertrekken vlakbij de parkeerplaatsen, waardoor de shuttlebus na het parkeren niet langer nodig is. Als onderdeel van het project is er een speciale piste aangelegd, de Fernau, die een mooie afdaling van het middenstation naar de vallei biedt. Vanaf 29 oktober 2016 zijn de kabelbaan en Fernau voor iedereen toegankelijk.

 

ZIE OOK: Het verborgen natuurschoon van Stubai

 

Stubai Gaia: spectaculaire 3D-dansshow door Enrique Gasa Valga

Naast de Eisgratbhan, heeft Stubai nog een nieuwtje voor haar bezoekers! Vanaf 17 februari 2017 zal de 3D-openluchtshow Stubai Gaia heel Stubai op haar grondvesten doen schudden. Onder leiding van de wereldberoemde Enrique Gasa Valga van het Tyrolean Regional Theatre dansgezelschap, is Stubai Gaia een adembenemende show vol dans, muziek, 3D, skikunsten en freestyle. De show neemt de toeschouwer mee in een mythologische, spirituele reis naar een wereld waar alle kleurrijke aspecten van de mens aan bod komen. “De ongerepte natuur van de Stubai Vallei zorgt voor de ideale achtergrond van een heel bijzonder openluchtspektakel”, aldus Valga. Deze fascinatie voor de natuur en de mogelijkheden die sneeuw biedt, zijn perfect geïntegreerd in een heel nieuw soort dansvoorstelling die het publiek niet zal vergeten. De première is op 17 en 24 februari 2017 in Neustift.

 

 

De show neemt de toeschouwer mee in een mythologische, spirituele reis naar een wereld waar alle kleurrijke aspecten van de mens aan bod komen. “De ongerepte natuur van de Stubai Vallei zorgt voor de ideale achtergrond van een heel bijzonder openluchtspektakel”, aldus Valga. Deze fascinatie voor de natuur en de mogelijkheden die sneeuw biedt, zijn perfect geïntegreerd in een heel nieuw soort dansvoorstelling die het publiek niet zal vergeten. De première is op 17 en 24 februari 2017 in Neustift.

Comments are closed.