De 52ste editie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Klokslag 10 uur opende gisteren de 52ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: hét kampeerevenement van Nederland met honderden nieuwe modellen caravans, campers, vouwwagens, (voor-)tenten en accessoires.

kampeer-en-caravanbeurs-2016

52ste editie

Opvallend is het grote aantal Dirndls en Lederhosen: thema van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is dit jaar ‘Duitsland‘, hetgeen veel exposanten aanzette om in traditionele Duitse klederdracht naar Utrecht te komen.

 

 

Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de Duitse cultuur en activiteiten, proeven van lekkere hapjes en een Hefe Weizen of een Duits wijntje bestellen in de speciale Biergarten van het Jaarbeurscomplex.

 

 

Veel aandacht voor tenten

Kamperen is hót: de verkopen van campers en caravans zit na jaren van tegenvallende resultaten in heel Europa weer fors in de lift. De kampeerbranche realiseert dit jaar een groei van bijna 10 procent en dat kamperen weer populair is, is ook te merken aan het aantal verkochte entreekaarten in de voorverkoop. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is veel aandacht voor nieuwkomers in de kampeerwereld: gezinnen die de natuur ontdekken, in eigen tempo door Europa trekken en met hun eigen spulletjes op vakantie gaan. Dat betekent extra aandacht voor tenten, gepimpte caravans en kampeerbusjes. Ook zijn er diverse clinics en workshops in het KampeerTheater waar nieuwkomers kennis kunnen maken met het campingleven.

Micro-campers

Naast grote caravans en campers is er ook veel aandacht voor kleine modellen, zoals de Abel Tasman-caravan, de Kulba en multifunctionele micro-busjes: een nóg kleinere uitvoering van de populaire buscamper die door het hefbed op het dak tóch prima geschikt is voor kampeervakanties, weekendjes-weg of een nachtje op de oprit slapen bij vrienden.

kampeer-en-caravanbeurs-2016-camper

Kom naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs en bekijk de tientallen primeurs van caravans, vouwwagens, kampeerauto’s en (voor-)tenten. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is open tot en met zondag 16 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.