Europese sterrenchefs verzamelen in de Algarve voor Gourmet Culinary Extravaganza

Echte foodlovers weten dat eten op niveau in de Algarve eerder regel dan uitzondering is, maar daar wordt nu nog een schepje bovenop gedaan. De Europese top van Michelinsterrenchefs verzamelt zich van 29 t/m 31 oktober in Zuid-Portugal voor de ‘Gourmet Culinary Extravaganza’, hét culinaire event van het jaar.

sidney-schutte

een verzamelplaats van gastronomisch talent

Het Conrad Algarve Hotel wordt 3 dagen lang een verzamelplaats van gastronomisch talent, waar 11 topkoks een unieke mix brengen van smaken, technieken en culinaire finesse, dat alle zintuigen zal doen prikkelen.

 

 

Naast chefs uit Portugal, Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Egypte, is ook Nederland vertegenwoordigd. Jacob-Jan Boerma, driesterrenchef van De Leest (Krasnapolsky) en Sidney Schutte, tweesterrenchef van Librije’s Zusje (Waldorf Astoria) in Amsterdam, reizen eind oktober naar de Algarve om bezoekers van de eerste editie van het Gourmet Festival te laten proeven van hun kunsten.

 

 

Conrad Algarve als culinair centrum

De Culinary Extravaganza vindt plaats in het Conrad Algarve (onderdeel van Hilton), 1 van de populairste vijfsterrenhotels van de Algarve, prachtig gelegen in Quinta do Lago. Het hotel heeft 7 restaurants en bars, waarvan Gusto het paradepaardje is. Dit Mediterraanse restaurant van driesterrenchef Heinz Beck is bekend in heel Portugal. Ook Antonio Lopes, hoofdsommelier van het Conrad Algarve en dé Portugese wijnexpert, speelt een belangrijke rol op het festival. Hij is verantwoordelijk voor de gehele wijnselectie, die uiteraard perfect aansluit bij de gerechten.

Van zevengangendiner tot BBQ Brunch

De Gourmet Culinary Extravaganza bestaat uit 5 events, waarbij de opening plaatsvindt op zaterdag 29 oktober in restaurant Gusto. Sidney Schutte (Librije’s Zusje), Roel Lintermans (Les Solistes, Berlijn), Matt Tebutt (Schpoons and Forx, Bournemouth) en Heinz Beck (Gusto) creëren samen een onvergetelijk zevengangendiner (€195 pp). Uiteraard worden hier de beste Portugese wijnen bij geserveerd.

jacob-jan-boerma

De zondag begint met een ‘informele’ BBQ Brunch (€95 pp). Chef-kok Joe Barza (Conrad Cairo) laat in restaurant Dado zien én proeven waarom de Libanese keuken momenteel zo geliefd is. ’s Avonds is het partytime, tijdens de Underground Culinary Extravaganza (€195 pp). Het exclusieve diner, waar alle chefs aan meewerken, gaat gepaard met live entertainment en vormt het hoofdevent van het festival.

De 3e Gourmet-dag begint op maandag 31 oktober met de Pasta Party (€95 pp). Tijdens deze Italiaanse lunch in restaurant Gusto genieten gasten van de beste antipasti, pasta en pizza, uit handen van Gusto-chef Heinz Beck, tevens chef van het befaamde driesterrenrestaurant La Pergola in Rome. Het afsluitende event is wederom een zevengangendiner inclusief Portugese wijnen (€195) bij Gusto, een samenwerking tussen topkoks Claude Bosi (Hibiscus, Londen), Paolo Casagrande (Lasarte, Barcelona) en Heinz Beck.

De 5 verschillende events zijn los van elkaar te boeken en te bezoeken, zowel voor hotel- als niet-hotelgasten van het Conrad Algarve.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.