Sprookjesachtige kerstmarkten in de Moezelstreek

Als de kleurrijke herfst op zijn eind loopt, breekt de adventstijd aan: een tijd van rust en bezinning.

bernkasteler_weihnachtsmarkttourist-information-ferienland-bernkastel-kues-d-ketz

Pittoreske wijndorpen

Dat de charmante bewoners van het Moezelgebied de neiging hebben om in alles wat zij doen veel gevoel en gezelligheid te leggen, kunnen gasten met eigen ogen aanschouwen op de kerstmarkten in de idyllische wijnsteden aan de Moezel en de Saar. De pittoreske wijndorpen vormen een schitterend decor in het landschap en hebben voor bezoekers veel bijzondere activiteiten in petto.

 

 

Op de prachtige kerstmarkt van Trier wordt de nieuwe Duitse glühweinkoningin gekroond. In het middeleeuwse dorp Bernkastel-Kues wordt Sint-Nicolaas door zo’n honderd dappere ‘fakkelzwemmers’ in een verlichte boot met acht roeiers naar de kerstmarkt begeleid. In Saarburg is een feestelijk versierde waterval te zien en op de Victoriaanse kerstmarkt waant de bezoeker zich terug in de tijd, in de romantische Engelse kerstsfeer van Charles Dickens, met christmas carols en prachtige kostuums.

Kerstmarkt. Foto van Reinhard Reinders

Kerstmarkt. Foto van Reinhard Reinders

In Cochem voert een met lichtjes versierde panoramatrein bezoekers naar de prachtig verlichte Reichsburg, een kasteel hoog boven de rivier en in de ‘adventstent’ in kerstsfeer zijn er specialiteiten uit de keuken en de wijnkelder te proeven. Wie het buiten te onbehaaglijk en koud vindt worden, kan afdalen in de onderwereld van Traben-Trarbach. Dit jaar gaan de kelderdeuren al voor de 6e keer open en internationale en nationale ambachtslieden en exposanten presenteren elk weekend in verschillende kelders hoogwaardige decoratieartikelen, culinaire specialiteiten, producten rond wijn en wellness, antiek en mode- en sieradendesign. Verwarmende glühwein – kruidig rood of sprankelend wit – vindt men overal in overvloed, tenslotte is wijn onlosmakelijk verbonden met het landschap.

 

 

Extra tip

Een bezoek aan het ‘huis van de kerstkribben’, Domus Praesepiorum in Klüsserath. In dit museum zijn op een oppervlakte van 300 vierkante meter meer dan 90 kribben te zien, waarbij de nadruk ligt op kerststallen uit verschillende landen en tijden.

Informatie

Gezellig rondstruinen op een van de feestelijk versierde kerstmarkten aan de Moezel is puur genieten:

kobern-gondorf-im-winter_d-ketz_tourist-information

Christkindelmarkt Saarburg van 2 t/m 4 en 9 t/m 11 december
Kerstmarkt in Trier van 21 november t/m 22 december
Kerstmarkt in Bernkastel-Kues van 19 november t/m 18 december
Kerstmarkt ‘Mosel-Wein-Nachts-Markt’ in Traben-Trarbach van 25 november t/m 3 januari
Adventstent en verlichte Reichsburg in Cochem van 18 november t/m 18 december

Meer informatie op: www.mosellandtouristik.de/nl/cultuur-evenementen/kerstmarkten/

Reistip: de gratis folder van Mosellandtouristik ‘Weihnachten und Silvester am Fluss’ bevat een selectie aan culinaire hotelpakketprijzen voor de periode rond kerst en oud&nieuw in de wijncultuurstreek van de Moezel. Informatie: Mosellandtouristik GmbH,
tel. +49 (0) 65 31 97 33 0, info@mosellandtouristik.de, www.mosellandtouristik.de

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.