Hoogste papieren knikkerbaan ooit in NEMO tijdens de herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie, van 15 oktober tot en met 30 oktober, staat NEMO helemaal in het teken van Technium. Op deze vernieuwde verdieping ontrafel je de techniek om ons heen.

Voorproefje op de workshop Laat de tandwielen draaien. Foto DigiDaan

Voorproefje op de workshop Laat de tandwielen draaien. Foto DigiDaan

Nieuwe technieken

Je ontdekt er hoe bruggen gebouwd worden en welke wiskundige wetten daarbij komen kijken, of je experimenteert met de kracht van water. Bij De Machine, één van de nieuwe onderdelen van Technium, werk je mee aan het logistieke proces van een webwinkel van deur tot deur en bij nieuwe De Innovatie Galerij zie je de ontwikkeling van techniek in de afgelopen 150 jaar.

 

 

Om deze vernieuwde verdieping te vieren is er bij NEMO extra veel te doen rond het thema ´maken´. In de extra workshops en activiteiten ga je maken, testen, verbeteren en ontdek je de techniek om je heen. Of je kijkt hoe jouw knikker een mega afstand aflegt in de hoogste papieren knikkerbaan ooit.

 

 

De Eiffeltoren als knikkerbaan

Benieuwd hoe lang, hoe groot en hoe hoog een papieren knikkerbaan wel niet kan zijn? Speciaal voor de herfstvakantie wordt in NEMO Science Museum een papieren knikkerbaan in de vorm van de Eiffeltoren gebouwd: een wereldwonder in NEMO. Het is waarschijnlijk de hoogste papieren knikkerbaan ooit met een hoogte van 7,23 meter. De knikkers leggen een afstand van maar liefst 122 meter af. De hele herfstvakantie kan deze knikkerbaan, gemaakt met Papertrack, bewonderd en getest worden. Op zaterdag 15 november aanstaande om 11:00 uur (NEMO is al open vanaf 10:00 uur) trapt NEMO de vakantieprogrammering af met de eerste knikker die de volle 122 meter zal afleggen.

Sneak preview van de knikkerbaan

Sneak preview van de knikkerbaan

Programma herfstvakantie.

Met extra veel workshops en activiteiten viert NEMO in de herfstvakantie de opening van de nieuwe verdieping Technium. Alle extra programmering staat in het teken van ´maken´: Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen en laat je ze bewegen. Ook kan je een ballonwagentje maken en daarmee racen tegen andere bezoekers van NEMO. Bij de doorlopende workshop van Codestarter leer je hoe je zelf een game kan programmeren en ontdek je dat coderen eigenlijk helemaal niet zo lastig is. De populaire Kettingreactie demonstratie zal extra vaak te zien zijn in de herfstvakantie. Het hele programma is te zien op de site van NEMO.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.