NEMO opent Technium, een tentoonstellingsverdieping voor makers en uitvinders van morgen

Nederland is op het gebied van technologische innovatie een voorloper in de wereld. Op de vernieuwde tentoonstellingsverdieping, Technium, vind je daarom tentoonstellingen over technische ontwikkelingen waar Nederland haar stempel op heeft gedrukt.

In de tentoonstelling Technium ontdekken bezoekers onder andere hoe constructies in elkaar zitten

In de tentoonstelling Technium ontdekken bezoekers onder andere hoe constructies in elkaar zitten

Hoe ziet de nieuwe tentoonstelling Technium eruit?

Je kan spelen met de kracht van een waterstroom of je kan leren hoe we onze voeten droog houden met behulp van beroemde waterkeringen zoals de Deltawerken. Je ervaart hoe water drinkbaar kraanwater wordt. Of je bouwt zelf een stevige constructie en ontdekt hoe bekende Nederlandse ingenieurs te werk gaan. Bij De Machine, de opvolger van een van de populairste NEMO opstellingen De Ballenfabriek, werk je mee aan het logistieke proces van een webwinkel van deur tot deur en wordt je uitgedaagd daarbij duurzame keuzes te maken. De Innovatie Galerij laat aan de hand van erfgoedobjecten te ontwikkeling van de techniek zien. De tentoonstellingsverdieping Technium opent op 15 oktober voor het publiek.

 

 

Talent van morgen

Techniek is overal om ons heen, van grote zware constructies als bruggen en gebouwen tot de elektronica op je mobiel. En de ontwikkelingen op technologisch gebied gaan snel. In dit digitale tijdperk kunnen we op basis van data de wereld om ons heen grondig analyseren en zelfs de toekomst een beetje voorspellen. Maar ook eeuwenoude zaken als de manier waarop met onze energievoorziening omgaan veranderen snel. Er zijn veel nieuwe talenten nodig om deze ontwikkelingen bij te benen. Hoe eerder kinderen in aanraking komen met wetenschap en technologie, hoe groter de kans dat zij geïnteresseerd raken of zelfs kiezen voor een technische studie of technisch beroep.

 

 

In NEMO doorgronden bezoekers de techniek erachter. Door zelf aan de slag te gaan en door te ontdekken welke oplossingen door de jaren heen voor concrete problemen gevonden zijn. De interactieve tentoonstellingen laten jong en oud de wetenschappelijke principes van nieuwe uitvindingen en ontwikkelingen om ons heen ervaren.

Innovatie Galerij

In de vernieuwde tentoonstelling in het Science Museum in Amsterdam is een verzameling van iconische apparaten uit de historische techniekcollectie van NEMO te bewonderen. Beeldbepalende technische apparaten geven in de Innovatie Galerij samen een mooie indruk van technische vooruitgang door de jaren heen. Zo zie je een van eerste mobiele telefoons die helemaal niet zo draagbaar was of een gigantische batterij die net aan één lamp verlicht terwijl de batterij die een auto aandrijft tegenwoordig kleiner is. De jongste generatie bezoekers krijgen zo inzicht in de ontwikkeling van techniek en zien dat moderne technologie een lange weg heeft afgelegd. Zo is voor veel jongeren de vaste telefoon met draaischijf een wonderlijk apparaat, terwijl voor oudere generaties het zien een taperecorder doet denken aan de ‘goede oude tijd’ van cassettebandjes.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.