Kom naar de beste kerstmarkt van Europa!

Zaterdag 19 november vindt de officiële opening van Kerststad Valkenburg plaats. Voor deze feestelijke opening met grote vuurwerkshow en de 1e Christmas Parade bent u van harte uitgenodigd.

parade-2

Voorbereidingen in volle gang

In Valkenburg zijn de voorbereidingen voor de beste kerstmarkt van Europa al in volle gang. Vorig jaar heeft Valkenburg de Kerstmarkt Award ontvangen voor beste Kerstmarkt van Europa. In de Telegraaf stond Kerststad Valkenburg op 1 in de top 10 van kerstmarkten van Europa en in internationale media stond Kerststad Valkenburg ook hoog genoteerd. Dit evenement mag u dit jaar toch niet missen?!

 

 

Kerststad Valkenburg start vrijdag 18 november. Deze dag openen de 2 unieke ondergrondse kerstmarkten hun deuren. In de Gemeentegrot en Fluweelengrot komt u in het eeuwenoude gangenstelsel sfeervol ingerichte stalletjes tegen met mooie kerst- en cadeauartikelen. Hier kunt u ook genieten van winterse versnaperingen en kerstliederen.

 

 

Kerst in Mergelrijk

In de grot van Mergelrijk worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. Met prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets. In alle rust kunt u genieten van een bijzondere film van de MergelTovenaar (bekend van TV) waarin hij het Kerstverhaal tekent met mergelstof. Een ander hoogtepunt is een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt. In het grottenatelier mag u zelf uw kerst souvenir maken van mergel en tenslotte kunt u in de Brasserie de heerlijke Grottenham en het Grottenbier proeven. Een bezoek aan deze grot is een zeer veelzijdige ondergrondse beleving die u niet mag missen.

Christmas Parade

Laat u betoveren door de magische Christmas Parade. 2 keer per week trekt deze betoverende parade van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack door het centrum van Valkenburg. En wel op de volgende woensdagen: 23 en 30 november, 7, 14, 21 en 28 december telkens om 19.00 uur. En op de volgende zaterdagen 19, 26 november, 3, 10 en 17 december om 19.30 uur. Op vrijdag 23 december is er een extra Christmas Parade die begint om 19.30 uur.
Tot slot is er op woensdag 28 december om 19.00 uur een extra parade die ditmaal niet door Valkenburg maar door de straten van Sibbe trekt.

Route d’Amuse

Loop mee met de smakelijke Route d’Amuse, een gezellige wandeling met amuses door het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet u van een aantal heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden. U kunt kiezen uit 3 of 4 verschillende wandelroutes; alle routes omvatten buiten het ‘stadse’ deel een stukje door de prachtige natuur die ons Kerststadje omringt. Kinderen krijgen een passende kinder-amuse.

Unieke kerstmarkt in de grot van Mergelrijk

Unieke kerstmarkt in de grot van Mergelrijk

Cultureel Kerstprogramma

Tijdens de kerstperiode wordt een vijftal voorstellingen georganiseerd in Multifunctioneel Centrum Polfermolen. De locatie is speciaal hiervoor ingericht. Muziek, zang en dans, uw bezoek is beslist meer dan de moeite waard. In samenwerking met VVV Zuid-Limburg worden entreetickets voor de voorstellingen verkocht. Het programma vindt u op de website van Kerststad Valkenburg.

Kerstsfeer

Valkenburg heeft dit jaar flink geïnvesteerd in nieuwe kerstverlichting; de prachtige verlichting in het hele historische centrum vormt een feeëriek decor voor alle kerstactiviteiten. Loop zeker even door Santa’s Village met de grootste kerstboom van Europa en geniet van een lekkere kop chocomel of glühwein op één van de gezellige terrassen. U ziet, voelt, ruikt en proeft hier in alles kerst.

Overnachten in Kerststad Valkenburg?

Er is zo veel te doen dat u tijdens een bezoek aan Kerststad Valkenburg al gauw tijd tekort komt. Dit maakt Valkenburg dan ook uitermate geschikt voor een langer verblijf dan 1 dag. Wij tippen u graag over de leukste overnachtingsmogelijkheden in Valkenburg die VVV Zuid-Limburg voor u op een rij heeft gezet.

Tot slot nog een tip:

Houd de website en social media in de gaten voor het laatste nieuws en informatie over de kerstactiviteiten.

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.