Bekijk de nieuwe trends, kleuren en projecten van KreaDoe 2016

Stoere kleuren, natuurtinten en natuurlijke materialen, Crochet Alongs, amigurumi’s, scrapproducten waar je je huis mee pimpt, alles-in-één-pakketten en paper piecing. KreaDoe 2016 toont de nieuwste trends, kleuren en projecten. Wat ‘hot’ is ontdek je onder meer tijdens de dagelijkse demonstraties op het Winterplein en het Haakplein. KreaDoe 2016 vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 6 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

kreadoe-poppen-man

“Stoere kleuren zijn het helemaal deze winter, ook voor garens. Petrol, denim, oker en emerald, kleuren die je in mode en interieur terugziet en die goed met elkaar matchen”, weet Remco Brouwer, mede-eigenaar van groothandel G. Brouwer & Zn. Op het Haakplein kun je alle garens zien en voelen en doe je 1001 ideeën op. Zeker ook omdat auteurs van haakboeken hun nieuwste creaties laten zien. Volgens Remco blijven de amigurumi’s hot.

Crochet Alongs en naaien

Ook is er steeds meer animo voor de CAL’s, oftewel de Crochet Alongs. “Meedoen aan een CAL betekent dat je met veel mensen tegelijk aan hetzelfde haakproject werkt”, legt Remco uit. “Je krijgt op een vast tijdstip een deel van het patroon. Er zijn vaak speciale Facebookpagina’s voor de deelnemers van de desbetreffende CAL waar je de vorderingen van iedereen kunt volgen en ook tips krijgt of hulp kunt vragen en geven.” Naast de CAL’s met grotere projecten worden er volgens Remco dit voorjaar veel dromenvangers, mandala’s en kinderitems gehaakt. Naaien is een trend die Remco groter ziet worden: “Men kiest voor niet al te ingewikkelde werkstukken, zoals kinderkleding, gymtasjes, kussens of paper piecing of eenvoudige quilts maken.”

 

 

Pimpen met scrapproducten

Kaarten en scrapboeken maken blijft een favoriete hobby van velen. “Maar het leuke is”, vertelt Krista Hulshof van groothandel KippersHobby, “dat de kaart- en scrapproducten door steeds meer hobbyisten ook op andere producten worden toegepast.” Vooral in het kader van home-deco kun je met scrapproducten allerlei voorwerpen op een snelle en gemakkelijke manier pimpen.
Wat sfeer en kleuren betreft weet Krista te vertellen dat vintage uit begint te raken. “We gaan nu meer richting natuurtinten en natuurlijke materialen. Verf en papiersoorten zijn veelal gebaseerd op kleuren uit de natuur.”

 

 

Alles-in-één-pakketten

Iedereen heeft het druk met gezin, zorg en werk, merkt ook Krista, “maar mensen blijven het leuk vinden om iets te maken, in hun eentje of met de kinderen. Het moet alleen niet teveel tijd kosten en niet te ingewikkeld zijn. Daarom zijn alles-in-één-pakketten de trend.” Ook Remco ziet deze trend in de garenbranche, met name voor omslagdoeken, amigurumi’s en voor Crochet Along. “Heel handig, dan hoef je zelf niet op zoek.”
“Er is zoveel op de markt. Dat maakt het soms lastig om te zien wat je allemaal met een product kunt doen. Daarom is het zo leuk dat je tijdens KreaDoe zoveel voorbeelden van toepassingen ziet en ideeën en inspiratie opdoet”, vindt Krista. “Met alle demonstraties laten we zien hoe veelzijdig hobbyen is. Dat het bovendien niet duur hoeft te zijn en dat je het prima tussen al je andere werkzaamheden door kunt doen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.