De nieuwe hotspot in Utrecht is het Stayokay

Op 5 oktober is het spiksplinternieuwe Stayokay hostel Utrecht – Centrum op ludieke wijze officieel geopend. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen plaatste samen met Stayokay directeur Marijke Schreiner een hotelpion van een levensgroot Monopoly bordspel op de Neude Utrecht.

stayokay_utrecht_centr_21024

Bruisende hotspot als meetingpoint

Het werd een middag vol verrassingen. Met een spectaculaire openingsact onder de noemer ‘Als ik boven op de Dom sta’ wist comedian/cabaretier Jeffrey Spalburg de lachers op zijn hand te krijgen. De aanwezige gasten lieten zich daarna verrassen met een hoteltour langs de diverse kamers waar dankzij verschillende acts de diversiteit van de bezoekers van Stayokay aan bod kwam.

 

 

Ook de Local Heroes expositie kon op veel enthousiasme rekenen. Deze actie met grote billboards zet de lokale helden in het zonnetje waar Stayokay vol trots mee samenwerkt. Van imker tot boswachter, natuurgids, hotspot kenner en touwslager. Zij zorgen er immers voor dat gasten steeds opnieuw weer avonturen beleven. Tijdens de borrel en afterparty draaide DJ Bo Risky.

 

 

Flagship

Met de komst van deze aanwinst op de Neude komt de portfolio van Stayokay op 24 hostels in Nederland. Directeur Marijke Schreiner onderstreept de veelzijdigheid van dit stadse hostel op de Neude. “Dit is ons flagship hostel, een plek waar iedereen zich thuis voelt. Hier drink je een drankje met vrienden tijdens een optreden van een lokale band, ontmoet je mensen uit alle windstreken of vind je een mobiele werkplek. Er is voor elk wat wils.” Hiermee is een grote wens van Stayokay in vervulling gegaan, aangezien het centrum van Utrecht tot nu toe nauwelijks budgetho(s)tels kende. Voordelig logeren in de Utrechtse binnenstad kan vanaf nu in deze hippe hotspot die aansluit bij het vernieuwde concept van Stayokay. Dit is een plek waar je Utrecht kunt voelen, zien, beleven en proeven. Kortom: the place to be!

The 5th

Op deze nieuwe Stayokay locatie ontmoeten (inter)nationale gasten uit alle hoeken van de wereld en locals elkaar in de trendy, toegankelijke living space ‘The 5th’ op de eerste verdieping van het hostel. Daar valt niet alleen te genieten van het schitterende uitzicht op de Neude. Even bijkomen doe je hier namelijk ook met heerlijke cocktails en kleine gerechten, gemaakt van producten die afkomstig zijn uit Utrecht en omgeving . Maar wees gerust: hier kun je ook aan het werk. Maar dan wel op een hele gezellige, relaxte manier in Stayokay stijl. Gewoon alsof je in je eigen gezellige huiskamer zit dus!

Logeren bij Stayokay

Met 258 bedden in 60 kamers zijn er volop mogelijkheden voor stellen, groepen en gezinnen om te logeren in 2-, 4-, 6- en 8-persoonskamers. Kies maar! Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet en zijn in een nieuw jasje gestoken volgens een verrassend designconcept. De speciaal voor Stayokay ontwikkelde stapelbedden hebben een ingebouwde usb-aansluiting. Nieuw zijn ook de 2-persoons bedden van Auping in een 2-persoonskamer of een 4-persoons familiekamer (gecombineerd met een stapelbed). Het uitzicht vanuit de kamers varieert en meestal kijk je vanuit het bed op de prachtige Neude of op de spectaculaire Dom.

Duurzaam

Stayokay heeft verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Zodoende zijn er ook in dit hostel duurzame keuzes gemaakt als het gaat om de gebruikte materialen, werkwijzen en producten. Het hostel is bijvoorbeeld voorzien van een oersterke bamboe vloer en het personeel draagt gerecyclede MUD jeans en shirts van biologisch katoen. In het restaurant zijn verantwoorde en biologische producten verkrijgbaar. Een kunstwand met gebruikte plastic flessen vraagt aandacht voor ‘plastic soup’. Daarnaast worden de gasten betrokken bij de Stayokay levensstijl door hen onder andere te vragen minder lang te douchen en afval te scheiden.

Verfrissend concept

Voor deze nieuwe Stayokay hosteltelg tekenden 2 architectenbureau’s: Kentie & Partners Architecten (bouwkundig) en Day Creative Business Partners (interieur). Er is door hen een verfrissend, eigentijds concept ontwikkeld waarin de Stayokay sfeer duidelijk naar voren komt. Dit is de kracht van Stayokay: een laagdrempelig hostel waar mensen elkaar kunnen ontmoeten; een plek waar het voor zowel de hostelgast als de locale gast voelt als thuiskomen. Home sweet home!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.