Dit zijn de top 3 bezienswaardigheden van Duitsland

Miniatur Wunderland Hamburg is de nieuwe nummer 1 van de lijst met de 100 populairste bezienswaardigheden van Duitsland. Deze lijst is samengesteld op basis van de voorkeuren van internationale toeristen die Duitsland bezoeken. Op de tweede plek staat Heidelberg met zijn oude binnenstad en het Heidelberger Schloss. De derde plek wordt bezet door de winnaar van vorig jaar: Europa Park Rust.

europark-achtbaan

Sinds 2012 vraagt de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) buitenlandse bezoekers naar hun favoriete bezienswaardigheden in Duitsland. Gebruikers kunnen hun voorkeur aangeven in een speciaal daarvoor bestemd vrij veld. Op basis van de resultaten stelt de DZT een TOP 100 samen. Van maart tot augustus 2016 vulden meer dan 40.000 bezoekers uit 66 landen hun favoriete bezienswaardigheid op de website in.

 

 

Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT, legt uit: “De TOP 100 van bezienswaardigheden behoort tot de best bezochte pagina’s. Dit bevestigt het belang van dergelijke rankings. Buitenlandse toeristen stemmen er bijvoorbeeld hun reisplannen op af. Verder gebruiken veel van de bij de TOP 100 behorende bezienswaardigheden hun positie binnen de ranglijst als kwaliteitskeurmerk bij de internationale marketing. Zo genereren ze extra aandacht voor hun bestemming.”

De TOP 3 bezienswaardigheden van 2016

Op de eerste plek staat Miniatur Wunderland in Hamburg. De grootste modelspoorbaan ter wereld bestaat sinds 2001. Er zijn natuurgetrouw nagebouwde landschappen te zien, bijvoorbeeld van Midden-Duitsland en de Harz, maar ook een ICE-traject met 130 treinen. Tegelijkertijd ontstond fantasiestad Knuffingen – met 90 rijdende auto’s staat deze bezienswaardigheid symbool voor de Zuid-Duitse automobielindustrie. In 2011 kreeg Knuffingen een eigen luchthaven, waar 40 vliegtuigen opstijgen en landen. Sinds 15 jaar wordt Miniatur Wunderland steeds weer uitgebreid met nieuwe ‘werelden’. De laatste uitbreiding was een Italië-gedeelte op een oppervlakte van 190 m2.

 

 

Heidelberg is met zijn historische centrum en het Heidelberger Schloss al jaren terug te vinden in de top van de ranglijst. In 2016 stegen deze bezienswaardigheden van de vierde naar de tweede plek. De winnaar van vorig jaar, Europa Park Rust, staat ook dit jaar weer in de TOP 3. Overige bezienswaardigheden die traditiegetrouw in de TOP 10 staan zijn kasteel Neuschwanstein, de oude binnenstad van Rothenburg ob der Tauber, het Bodenmeer met het eiland Mainau, het UNESCO-Werelderfgoed ‘Kloostereiland Reichenau’ en de eveneens tot het UNESCO-Werelderfgoed behorende Dom van Keulen. Nieuwe binnenkomers in de TOP 10 dit jaar zijn het residentiekasteel van Mannheim, het Ulmer Münster en de oude binnenstad van Dresden met de Frauenkirche en Zwinger.

TOP 100 etaleert breed toeristisch aanbod

In de TOP 100 komen niet alleen beroemde bouwwerken, historische plekken, natuurlandschappen, sportlocaties, attractieparken voor, maar ook evenementen die invulling geven aam belangrijke Duitse tradities, zoals de kerstmarkt van Neurenberg of de zeilbotenrace Kieler Woche. De bezienswaardigheden in de TOP 100 van vakantieland Duitsland zijn verdeeld over alle deelstaten en staan symbool voor het veelzijdige karakter van de toeristische attracties.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.