Europa-Park: een van de populairste bezienswaardigheden van Duitsland

Het Duits Verkeersbureau heeft voor de derde keer een enquête gehouden naar de populairste bezienswaardigheden van Duitsland. Ruim 11.000 Duitslandgangers hebben hieraan deelgenomen en wezen Europa-Park aan als tweede meest geliefde bezienswaardigheid. Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 1) en de Kölner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 populairste toeristische bestemmingen. Ook steeds meer Belgen en Nederlanders stemmen op Europa-Park en geven het park op beoordelingssites de hoogste punten van alle Europese attractieparken.

Griekenland

In één adem met Neuschwanstein

Tussen augustus 2013 en april 2014 namen 11.000 personen deel aan een online-enquête van het Duits Verkeersbureau. Op de 26 taalversies van hun website konden bezoekers een stem uitbrengen op de „Top 100 Bezienswaardigheden“. „We zijn er trots op dat we met onze 230-jarige familieonderneming op één podium mogen staan met Schloss Neuschwanstein en de Kölner Dom. En dat in een jaar dat we met “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys” de grootste attractie uit de geschiedenis van ons park openen“, aldus Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park. De top 5 ziet er als volgt uit:

  • 1: Schloss Neuschwanstein, Schwangau/ Füssen, Bayern
  • 2: Europa-Park, Rust, Baden-Württemberg
  • 3: Kölner Dom, Nordrhein-Westfalen
  • 4: Altstadt von Rothenburg ob der Tauber
  • 5: Berlijnse Muur, Berlijn

 

 

Meer Belgen en Nederlanders

De afgelopen jaren ontdekken ook steeds meer mensen uit de Benelux Europa-Park. Het aantal bezoekers uit deze landen is sinds een paar jaar verdrievoudigd. Op Zoover, de grootste beoordelingssite van Nederland en België maar ook op Rides.nl, een Nederlandstalig attractieparken-portaal, krijgt het de hoogste noteringen. Half april is Europa-Park tijdens de Diamond Theme Park Awards-uitreiking in België tot beste attractiepark van Europa uitgeroepen. Begin mei ontving Europa-
Park bovendien het Kids PretparkTip!-Keurmerk van Kids Vakantiegids en Zoover.

Comments are closed.