Nieuwe virtual realitytechniek brengt geschiedenis tot leven

Tijdens de Gelredag van 8 oktober op Kamp Koningsweg in Arnhem worden vier 360 graden-films gepresenteerd. De films brengen verschillende iconen uit de Gelderse geschiedenis tot leven. Er zijn films over de tijd van de Romeinen, het Hertogdom Gelre en de Hanzetijd. Het publiek kan op deze dag de films met een speciale VR-bril bekijken.

riddervangelre

Het is wel nodig de eigen smartphone mee te nemen. Op de Gelredag zijn er bovendien rondleidingen door de voormalige bunker Diogenes en over het militaire complex Kamp Koningsweg. Er is van 10.00 tot 13.00 uur gratis toegang.

Gelredag

De Gelredag maakt onderdeel uit van het TV-programma ‘Ridders van Gelre’ van Omroep Gelderland. Daarin gaan Ridder Bas Steman en Ridder René Arendsen op zoek naar de rijke geschiedenis van Gelderland. Elke maandag is er een ander thema. De TV-uitzending begint om 17:20 uur en het programma wordt ieder uur herhaald. Op 8 oktober is de Gelredag in Arnhem, bij Buitenplaats Koningsweg aan de Koningsweg 23a. Het publiek is hier tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom en heeft gratis toegang tot het voormalige militaire complex.

 

 

360-graden films

Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN), Erfgoed Gelderland en het Nederlands Openluchtmuseum hebben de 360 graden films laten maken. Dit, omdat zij met de campagne ‘Het verhaal van Gelderland’ meer aandacht van het publiek vragen voor de rijke geschiedenis van Gelderland. De première van de films is tijdens de Gelredag van 8 oktober. De bezoeker kan de vier films dan ter plekke op de eigen smartphone bekijken. Daarvoor is wel een speciale Virtual Reality bril nodig. Die liggen deze dag na 12.00 uur in de witte koepel bij het centrale gebouw van Kamp Koningsweg voor iedere bezoeker klaar. De films laten de kijker kennismaken met Romeinen in de tempel in Elst, het bezoek van de Hertog van Gelre aan Kasteel Ammersoyen, een spannend verhaal rondom Kasteel Ammersoyen in 1444 en de rijke historie van de Hanzesteden.

 

 

Buitenplaats Koningsweg

Kamp Koningsweg Noord is een voormalig militair complex uit de Tweede Wereldoorlog. Op de Gelredag zijn er om 10.30 en om 12.30 uur rondleidingen over het terrein. Ook kan men – heel bijzonder! – een rondleiding krijgen door de nabijgelegen bunker Diogenes, die in de oorlog in gebruik was als commandocentrum van de Luftwaffe. Op het terrein van Kamp Koningsweg geniet de bezoeker voorts van de vrolijke tonen van de Double 2 Singers, drie dames die geïnspireerd werden door de Andrews Sisters, de zingende zussen uit Amerika die bekend waren rond de jaren ‘30 en ‘40. Wie een rit wil maken in een echt legervoertuig kan genieten van een tochtje naar de bunker Diogenes en het nabijgelegen Museum Vliegbasis Deelen.

 

 

Ontvang dagelijks het laatste nieuws

Ontdek elke dag gratis een samenvatting met het laatste nieuws en actuele events van wereldwijde bestemmingen. (en we sturen geen spam)

Comments are closed.