Vertaling van de wereld achter de wetenschap

Eindhoven heeft begin 2016 een videocampagne gelanceerd; Share the Vibe. Daarbij wordt de energie van de stad gevisualiseerd in de drie ‘vibes’ van het merk Eindhoven. Onconventionele beeldmakers uit de stad worden uitgenodigd om hun eigen gevoel en betrokkenheid bij Eindhoven te delen met de wereld. De zes eerder gelanceerde video’s vind je op de website. Deze keer is het de beurt aan Marcel de Buck. Vandaag wordt zijn Share the Vibe video gelanceerd.

foto-clown

Een waanzinnige puzzel

Marcel de Buck is fotograaf, leraar, motivator en initiatiefnemer. Over Eindhoven zegt hij:

“Ik kan hier echt mezelf zijn. Toen ik nog in Rotterdam woonde zat ik vast in een commercieel stramien. Hier heb ik veel meer vrijheid.”

Zijn Share the Vibe project begon met het idee om iets met ASML te doen.

 

 

Samen met voormalig laborant, tegenwoordig beeldend kunstenaar, Toine Klaassen trokken ze zich terug in zijn atelier met ASML en ‘Believe Beyond Science’ in het hoofd. “Het verbeelden van de wetenschap en techniek begon met performances van een professor, slaaf en god. En het mondde uit in de gedachte dat er in de wereld achter de wetenschap alleen nog maar waanzin heerst. Het eindresultaat is mijn vertaling van de uitingen van Toine. Een waanzinnige puzzel.”

 

 

Share the Vibe

Het merk Eindhoven is een dynamisch merk dat toebehoort aan de gemeente, maar ook aan de stad. De ‘vibes’ uit het beeldmerk zijn vrij voor iedere Eindhovenaar om zijn of haar eigen energie in te stoppen. Daarom zijn onconventionele beeldmakers uit de stad uitgenodigd om hun eigen gevoel en betrokkenheid bij Eindhoven te delen met de wereld. Share the Vibe. Denk daarbij aan makers als Bart Hess, Mike Roelofs en Johan Moorman (Spielerei). De enige sturing die de makers ontvangen, is het begin- en eindshot, waarin het merk Eindhoven centraal staat. Alles ertussenin is volledig vrij voor eigen interpretatie, waardoor compleet verschillende variaties op het merk Eindhoven ontstaan. De zeven video’s vind je op de website. Verspreid over 2016 volgen er nog meer.

Voel jij de Eindhoven energie ook? Deel dan mee via #Sharethevibe.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.