Wie zijn onze favoriete buren?

Afgelopen weekend vond burendag weer plaats in heel Nederland. Een jaarlijks terugkerend feest dat samen met de buurt gevierd wordt en dé dag dat de buren uit de straat elkaar beter leren kennen. Hier mogen de zuider- en oosterburen natuurlijk niet in ontbreken. Reviewplatform Zoover zocht uit wat de best gewaardeerde steden zijn in de buurlanden.

zoover

Durbuy krijgt een 8,9!

Volgens Nederlandse vakantieliefhebbers zijn Durbuy en Bad Bentheim het best gewaardeerd. Bezoekers beoordelen de Belgische stad in het hartje van de Ardennen met een 8,9 en de Duitse romantische stad met een 8,81.

 

 

Bij de berekening zijn ruim 40.000 reviews van Belgische en Duitse steden meegenomen. Er is gekeken naar de waardering op bestemming niveau.

 

 

België scoort beter dan Duitsland

De reviews op Zoover zijn lovend over de Belgische stad. ‘Durbuy laat je in een sprookje verzeilen! Op zijn goed bewaarde middeleeuwse huizen en restaurantjes raak je nooit uitgekeken’. Ook over Bad Bentheim zijn de reviewers zeer positief. ‘Zo dichtbij en toch een buitenland gevoel! Deze plaats is een mooie aanrader voor een actief weekend of weekje weg. Een bezoek aan Kasteel Bentheim is een must’.

Opvallend is dat in de Belgische lijst de hoofdstad niet terugkomt terwijl in de Duitse lijst de hoofdstad op de tweede plek staat. Reviewers zijn erg te spreken over de Belgische kustplaatsen en Duitse Heuvelachtige omgeving. De regio’s West-Vlaanderen en Sauerland zijn dan ook het sterkst vertegenwoordigd in de lijst.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.