Geniet van de herfstkleuren in de Gouden Stad

Praag is schitterend in alle seizoenen, maar in de herfst verandert de stad in een kleurenpallet. De dwarrelende bladeren met geelrode tinten maken van de stad letterlijk een Gouden Stad. Door de vele parken, die vrijwel volledig uit loofbomen bestaan, kleurt de stad prachtig in deze tijd van het jaar. 6 sfeervolle parken in Praag.

Petrin Park in Praag

Petrin Park in Praag

1. Stromovka Park

Met een oppervlakte van totaal 95 hectare is Stromovka “plek van bomen” het grootste park van Praag. Oorspronkelijk was dit gebied een jachtterrein voor de koninklijke familie van Otakar II, maar sinds 1804 is het een toegankelijk stadspark in Engelse stijl. Het is heerlijk vertoeven bij de vijvers en veel families zijn hier te vinden met gevulde picknickmanden. Ook het Planetarium, één van de grootste van de wereld, is in dit park gelegen. Wie de rivier volgt komt bij de dierentuin van Praag, Prague Zoo.

 

 

2. Jeleni prikop

Jeleni prikop ofwel hertengracht is een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de drukte bij de Praagse burcht. Het park is vernoemd naar de herten die hier in de 17de eeuw leefden en ook beren kwamen toen voor. Het park maakte deel uit van de Praagse burcht en is ontstaan door de stroom Brusnice. Een romantisch pad met houten trappetjes voert door het park en gaat langs standbeelden. Het park is geopend tot eind oktober.

 

 

3. Petřín

De Petřín heuvel heeft schitterende natuur, waanzinnige uitzichten en een rijke geschiedenis. De meest populaire manier omhoog is met de kabeltrein, de oudste van het land. Petřín is vooral bekend vanwege haar uitkijktoren die sprekend lijkt op de Eifeltoren in Parijs. De toren wordt daarom ook wel ‘kleine Eiffeltoren’ genoemd, maar is vanwege de locatie op de top van de heuvel net iets hoger dan die in Parijs. Op de heuvel is er ook een spiegeldoolhof en Štefánik’s Observatorium.

4. Grébovka

Grébovka, ook wel de Havlíčkovy sady genaamd, is een schitterende tuin op de zuidelijke helling van de Praagse wijk Vinohrady. De neorenaissance villa biedt een panoramisch uitzicht over de stad Praag en de wijngaarden. In de tuin is ook een kunstmatige grot, fonteinen, vijver en standbeelden aanwezig. Het hele jaar door kan men wijn proeven bij het café Pavilon Grébovka.

fontein-park-1024

5. Divoká Šárka

De romantische rotsachtige vallei van Divoká Šárka is als een oase in de drukke stad en biedt iedere bezoeker weer een verrassende omgeving. Het natuurgebied ligt vlakbij de luchthaven van Praag op slechts 10 minuutjes. Er zijn hier fiets- en wandelroutes, een golfbaan, een zwembad en er kunnen rotsen worden beklommen.

park-bankje-1024

6. The Průhonice Park

Net achter de stadsgrenzen van Praag ligt een chateau in Průhonice Park. Het is een favoriete plek voor fotoshoots voor bruiloften en sprookjesfilms. Het oudste Průhonice monument is het romaanse kerkje uit de 12de eeuw. Het kasteel is tevens te bezoeken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.