Nederlanders houden meer van dorpsleven

Volgens Nederlandse vakantieliefhebbers zijn Giethoorn, Diever, Zoutelande en Someren de best gewaardeerde dorpen van Nederland, zo blijkt uit een berekening van reviewplatform Zoover.

Giethoorn bij avondlucht. ©Bunch of Backpackers.

Giethoorn bij avondlucht. ©Bunch of Backpackers.

Beste gewaardeerde dorpen

De dorpen uit de verschillende provincies scoren alle vier gemiddeld een 8,7 op Zoover. Elk dorp heeft een eigen identiteit en de reviews zijn lovend over deze dorpen. Ruimte, rust en vriendelijke mensen wordt het vaakst benoemd.

 

 

Bij de berekening zijn ruim 70.000 reviews van Nederlandse dorpen en steden meegenomen. Er is gekeken naar de waardering op bestemming niveau.

 

 

SUBTITEL

Opvallend is dat wanneer men kijkt op provincieniveau, dorpen over het algemeen hoger gewaardeerd worden dan de steden. De hogere waardering kan te maken hebben met de trend dat Nederlanders meer op zoek zijn naar ruimte en rust als ze er even tussenuit gaan. Het dorpsleven sluit goed aan op deze wensen.

statistieken-zoover-dorpen

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.