Succesvolle Olympische en Paralympische Spelen geven Braziliaans toerisme een boost

De Olympische en Paralympische Spelen zijn ten einde en Brazilië heeft zich op een goede manier kunnen presenteren aan de wereld. Het grootste sportevenement ter wereld heeft een enorme impact op het Zuid-Amerikaanse land gehad en met name de toeristische sector heeft hiervan geprofiteerd.

de-pantaal-luchtfoto

Naast de positieve beleving van Brazilië en wereldwijde media-aandacht, hebben de Spelen en het daarbij komende toerisme een flinke boost gegeven aan de economische ontwikkeling en de verbetering van de infrastructuur van Brazilië.

De grote uitdaging is nu om niet alleen de aandacht te vestigen op Rio de Janeiro en São Paulo, maar ook toeristische attracties in andere regio’s te belichten. Volgens The Travel & Tourism Competitiveness Report van het World Economic Forum* staat Brazilië op de 8ste plaats van 141 landen die kunnen terugvallen op cultuur voor toeristische activiteiten. Dit wordt ook bevestigd in een onderzoek van het Ministerie van Toerisme dat na afloop van de Olympische Spelen is uitgevoerd. Hierin werd de gastvrijheid en openhartigheid van de Brazilianen door 98,7 procent van de buitenlandse respondenten geprezen.

 

 

Aantrekkelijk natuurschoon

Als het om natuurschoon en rijke flora en fauna gaat, dan is Brazilië het aantrekkelijkste land ter wereld voor toeristen volgens The Travel & Tourism Competitiveness Report*. Het Zuid-Amerikaanse land heeft met de Iguazu watervallen, de Amazone en de Pantanal dan ook een schat aan natuurlijke toeristische attracties. Niet verwonderlijk dat vele van deze gebieden dan ook door UNESCO zijn aangewezen als Werelderfgoed.

 

 

Pantanal – Het groene woud

Het Braziliaanse gedeelte van de Pantanal vind je in de deelstaten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul, gelegen in de regio Centraal-West. In de Pantanal kun je meer dan 3.500 verschillende soorten bomen en planten en ruim 650 vogelsoorten en talloze vissen, zoogdieren en reptielen tegenkomen. In het bijzonder de jaguar. Dit prachtige gevlekte roofdier leeft in het Amazonegebied en heeft ook de Pantanal veroverd. Met name in de Pantanal maak je kans om in de ochtenduren en in de schemering de jagende jaguar in actie te zien.

Amazonegebied – Tropische jungle

Dit moerasachtig gebied gelegen in de staat Amazone heeft een oppervlakte van 22.720 vierkante kilometer. Het Jaú nationaal park is het grootste bosreservaat van Zuid-Amerika en wordt gekenmerkt door de rivier Rio Negro. Het natuurgebied is per boot te bereiken, waarbij je letterlijk door lianen en mangrove vaart. De Braziliaanse tapir (anta) is één van de weinige tapirsoorten ter wereld. Hij komt voor in het tropisch regenwoud in het Amazonegebied. Wil je de Braziliaanse tapir spotten? Dan maak je na zonsondergang de meeste kans, want dit dier is vooral ’s nachts actief.

Verbeterde ontvangst toeristen

Nu er een einde is gekomen aan een serie mega-evenementen – het begon met de Pan-American Cup in 2007, gevolgd door Rio+20, World Youth Day, de Confederations Cup, het WK voetbal in 2014 en het eindigde dit jaar met de Olympische en Paralympische Spelen – zal de gerealiseerde infrastructuur bijdragen aan een verbeterd ontvangst van toeristen in Brazilië, met name dankzij de verbeterde vliegvelden, het stadsvervoer, de toeristische bewegwijzering en het gekwalificeerde personeel. Het zal voor toeristen alleen maar comfortabeler worden om Brazilië in de komende jaren te bezoeken.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.