Ultiem gevoel van vrijheid tijdens het kamperen in Brazilië

Ontdek de mooiste plekken van Brazilië en overnacht op unieke campings midden in de natuur. Wie met een tent, camper of caravan op avontuur gaat door het Zuid-Amerikaanse land, maakt een reis om nooit te vergeten.
kamperen-brazilie-watervallen

Stel je eens voor dat je wakker wordt aan de rand van de Pantanal. Of dat je vanuit je camper de zon onder ziet gaan over het strand van Porto Seguro. Of dat je slaapt in een caravan met op de achtergrond het geluid van de beroemde Iguaçu-watervallen. Eén ding is zeker: kamperen in Brazilië geeft een ultiem gevoel van vrijheid.

Strand, watervallen en eindeloze natuur

Of je nu houdt van kamperen aan zee of in de jungle: Brazilië heeft voor iedereen wat wils. Wat dacht je van de volgende campingspots:

1. Kamperen aan het strand van Porto Seguro, Bahia

Pal aan het strand van Porto Seguro, Bahia zijn luxe campings te vinden met plaats voor campers, caravans en tenten. Een heerlijke plek aan de oostkust van Brazilië, waar je volledig tot rust komt. Wist je trouwens dat op dit strand de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Álvares Cabral in 1500 voor het eerst voet aan wal zette?

 

ZIE OOK: Kamperen en alleen je koffer meenemen doe je bij Ready2Camp

 

2. Bijzondere kampeerplek in Pantanal, Mato Grosso do Sul

De Pantanal is het grootste moerasgebied ter wereld en één van de meest bijzondere plekken om te kamperen. Naast de rivier Abobral ligt een bijzondere kampeerplek waar je met een tent kan staan of in een houten blokhut kan overnachten. Je gaat hier helemaal ‘back to basic’ in een prachtig groene omgeving.

3. Slapen naast de Iguaçu-watervallen in Foz de Iguaçu, Paraná

Op slechts zes kilometer afstand van de wereldberoemde watervallen van Iguaçu, zijn verschillende campings gevestigd waar je met een tent, camper of caravan terecht kan. Ontwaak ’s ochtends te midden in de natuur en geniet van het prachtige gezang van tropische vogels. Breng een bezoek aan de imposante watervallen en het uitgestrekt nationaal park Iguaçu.

 

 

4. Kamperen aan de groene Costa Verde, Rio de Janeiro

De groene kust van Brazilië, de Costa Verde, is geliefd bij de Brazilianen zelf. Tropische jungle, groene bergen, goudgele stranden en azuurblauw zeewater: de perfecte plek voor een relaxte kampeervakantie. Zet je tent op bij een camping aan het strand en ga langs bij de plaatselijke vissers voor een heerlijk verse, huisgemaakte maaltijd.

Als je gaat kamperen in Brazilië dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De reisafstanden zijn groot en daarom vind je in het land ook minder campings dichtbij elkaar. Je kan ervoor kiezen om rond te reizen van camping naar camping en zoveel mogelijk van het land te zien. Of doe het rustig aan en blijf enkele dagen op dezelfde plek.

subtitel

 

 

Comments are closed.