Van Patagonië tot Vuurland

Op 28 september 2016 start het nieuwe seizoen voor de Chileense rederij Australis, onlangs door de lezers van het reisblad Travel & Leisure verkozen tot beste rederij in het segment “small-ship ocean cruise lines” voor 2016. De specialist op het gebied van ontdekkingstochten op zee in Patagonië, Vuurland en rond Kaap Hoorn (het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika) start met het passagiersschip Stella Australis opnieuw met twee spectaculaire routes tussen Ushuaia (Argentinië) en Punta Arenas (Chili).

pinguins-zee-boot

Beide reizen sluiten perfect aan bij de nieuwe trend in cruiseland: avontuurlijke expedities op het water. Onvergetelijke expeditiereizen op het water zijn momenteel de meest opvallende trend in de cruisesector. Geen duizenden passagiers, maar slechts een paar honderd avonturiers; geen zwembad met glijbanen of een theater met indrukwekkende shows, maar een focus op het avontuur en afgelegen natuurgebieden; geen tropische bestemmingen maar de woeste natuur van Patagonië en indrukwekkende landschappen van Vuurland. De artiesten aan boord zijn de gidsen die uitgebreid uitleg geven over de lokale flora en de fauna, de gletsjers en de geologie.

 

 

Stella Australis

De schepen van Australis worden speciaal ontworpen voor ontdekkingstochten als deze. Het passagiersschip Stella Australis is gebouwd in 2010 en volledig uitgerust voor een avontuur op het water. De romp van de boot is extra stevig en baant zich met gemak een weg door de ijzige wateren. Verder is het schip uitgerust met een aantal Zodiacs (rubberboten) om passagiers naar moeilijk bereikbare plekken te brengen, zoals afgelegen natuurgebieden of gletsjers. Vergelijk het schip met een comfortabel boetiekhotel. Alle expedities vanaf de boot zijn inbegrepen en er is altijd een keuze in moeilijkheidsgraad. Gezien de geringe capaciteit aan boord is snel boeken een must.

 

 

Van Ushuaia naar Punta Arenas of andersom

Australis biedt met de Stella Australis twee korte, maar spectaculaire routes aan tussen Ushuaia (Argentinië) en Punta Arenas (Chili). De eerste afvaarten zijn al binnen een paar weken:

1) Een cruise van vier dagen/drie nachten, van Ushuaia naar Punta Arenas.

 • Eerste afvaart op 28 september.
 • Cruise in het kielzog van grote ontdekkingsreizigers als Magellan, Sir Francis Drake en Charles Darwin.
 • Spotten van dolfijnen, Magellan pinguïns, condors, aalscholvers en albatrossen.
 • Ontdekken van de Chileense fjorden, zoals het Agostini Fjord met machtige gletsjers.
 • Bezoek aan Kaap Hoorn en wandeling in de ruwe landschappen van de Wulaia Baai.

2) Een cruise van vijf dagen/vier nachten, van Punta Arenas naar Ushuaia.

 • Eerste afvaart op 1 oktober.
 • De besneeuwde bergen van Alberto de Agositni natuurpark.
 • Verschillende actieve excursies in het Agostini Fjord en de Ainsworth Baai.
 • Spotten van de Magellan pinguïns van de Tucker Eilandjes, de Chileense condor, de grote jager of skua, de kelpgans, de keizeraalscholver… Kortom, een paradijs voor natuurliefhebbers.
 • Ontdekken van het Pia Fjord en de Pia gletsjer. Varen langs de Glacier Alley in het beroemde Beagle Channel.
 • Bezoek aan de Wulaia Baai en Kaap Hoorn.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.