Met een cruise schip op ontdekkingsreis door Patagonië

Dit jaar is het precies 400 jaar geleden dat Nederlandse zeelieden rond Kaap Hoorn voeren, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. De cruisemaatschappij Australis viert dat met een adembenemende cruise in Patagonië, een onvergetelijke reisbeleving in de voetsporen van de Nederlandse ontdekkingsreizigers Willem Cornelisz Schouten en Jacob le Maire.

Naar Kaap Hoorn varen is moeilijker dan je denkt

Naar Kaap Hoorn varen is moeilijker dan je denkt

De Nederlanders Schouten (uit Hoorn) en Le Maire (van oorsprong uit Antwerpen) ontdekten de kaap toen ze op zoek waren naar een vrije doorgang richting het Verre Oosten. Het werd een onstuimige reis waarbij de avonturiers het opnamen tegen weerbarstige weergoden: het stormt gemiddeld 200 dagen rond Kaap Hoorn en golven kunnen er tot 20 meter hoog worden.

 

ZIE OOK: Patagonië is niet het einde van de wereld

 

Met Australis voet aan wal zetten op Kaap Hoorn

Kapitein Jaime Iturra van het cruiseschip MV Stella Australis kent de wateren rond Kaap Hoorn als zijn broekzak. En dat moet ook wel want naar het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika varen is moeilijker dan het lijkt. “Het belangrijkste doel van onze expeditiecruise is Kaap Hoorn bereiken. Toch is er maar 75% kans dat we ook effectief aan land kunnen gaan. We brengen het schip zo dicht mogelijk bij de kust, zodat de reizigers het eiland met zijn vuurtoren goed kunnen zien. Het zijn de expeditieleider en de kapitein die uiteindelijk beslissen of onze Zodiac-boten ook daadwerkelijk te water gaan”, aldus Jaime Iturra.

 

 

Tijdens de Australis cruise naar Kaap Hoorn worden de reizigers van het cruiseschip naar het eiland gebracht met goed beveiligde Zodiac-boten, en alleen als de weersomstandigheden het toelaten. Bij aankomst kunnen ze vanaf het schip het Kaap Hoorn monument, met de vuurtoren en de kapel, hoog op de rotsklippen zien liggen. Een speciaal door Australis gebouwde houten trap leidt de avonturiers van de aanlegplaats naar de top, waar ze kunnen genieten van deze indrukwekkende plek en het prachtige uitzicht.

 

 

Ongerepte natuur aan ‘het einde van de wereld’

De cruise naar Kaap Hoorn is een once-in-a-lifetime-experience. Kaap Hoorn, Vuurland en Patagonië zijn mythische plaatsen en de cruiseroute naar de zuidelijke kaap voert aaneengesloten door een adembenemend natuurgebied. Op weg van het start- naar het eindpunt, tussen Ushuaia – de meest zuidelijk stad van de wereld – en Punta Arenas, passeert het schip indrukwekkende gletsjers, diepe fjorden en eindeloze, onbewoonde vlaktes waar de weerelementen vrij spel hebben. De expeditie cruise van Australis is een bijzondere manier om de wildernis van dichtbij te ervaren en te genieten van de mooie natuur op dit stukje aarde.

Comments are closed.