Kerstbal blazen in het Nationaal Glasmuseum

Elke dag tonen de glasblazers in de Glasblazerij Leerdam hoe goed ze kunnen blazen. Prachtige schalen en vazen zijn het resultaat. Maar nu is het de beurt aan jou. Want het mooiste glas blaas jij natuurlijk zelf!

glasblazerij-glas-museum

Bij de mini-workshop kerstbal blazen ga je onder leiding van een ervaren glasblazer zelf aan de slag met de blaaspijp en vorm jij vloeibaar glas tot een zelfgemaakt kunstwerkje. Naast een onvergetelijke ervaring, houd je er ook een mooie beloning aan over: je eigen kerstbal!

 

 

Een échte glasblazer

Tijdens het glasblazen kom je er als een échte glasblazer uit te zien. Je krijgt daarom een schort en glasblaasmouwen aan ter bescherming van de hitte van het gloeiende glas. Als ontwerper mag jij kiezen welke kleuren worden gebruikt voor jouw kerstbal. En dan ga je, zittend op een echte glasblaasstoel, samen met een glasblazer jouw bal blazen.

 

 

Per uur kunnen maximaal 3 personen een kerstbal blazen, dus reserveren is noodzakelijk (0345-614960). Het blazen van een kerstbal kost €30,- per persoon. Deze activiteit is geschikt voor zowel kinderen (vanaf 8 jaar) als volwassenen. Kinderen t/m 16 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een ouder. De toegangsprijs voor ouders die zelf niet blazen is €8,00.

Let wel: Wanneer jouw kerstbal klaar is, moet hij eerst de koeloven in. Na een aantal dagen kan de bal worden opgehaald.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.