Met drie generaties op reis in Nedersaksen

Meergeneratie-vakanties zijn al een tijdje een trend. Opa’s en oma’s, ouders en kleinkinderen willen meer quality time met elkaar doorbrengen

surfles-familie-1024

Drukte is het probleem

Doordat iedereen een overvolle agenda heeft, is daar vaak nog maar nauwelijks tijd voor. Een bestemming moet wel voor alle leeftijdsgroepen en interesses veel te bieden hebben om de gezamenlijke vakantie tot een succes te maken. Nedersaksen presenteert zich als bestemming die geschikt is voor gezinnen, voor jong én oud. Met de actie “Nederlanders testen Nedersaksen” mocht de doelgroep zelf testen of Nedersaksen dit waarmaakt.

 

 

Gezinnen en grootouders met kleinkinderen konden zich opgeven om kans te maken op een week gratis vakantie. De jury koos uit de meer dan 500 inzendingen de familie van Well uit Veghel. De familie bestaat uit opa, oma, vader, moeder en vier kinderen in de leeftijd van 3 tot 11 jaar. In augustus brachten ze een week vakantie door in Osnabrücker Land en het natuurgebied langs de Mittelweser. De achtkoppige familie, die nog nooit eerder in Nedersaksen was geweest, beleefde zeven dagen vol activiteiten en ontdekkingen.

 

 

Hoe slaagt zo’n vakantie?

Op de vraag wat belangrijk is om een meergeneratie-vakantie te laten slagen, antwoordde oma van Well: “Het wordt een succes als je ervoor zorgt dat het programma in evenwicht is. Wie zin heeft, doet mee. Maar het is ook belangrijk
dat er voldoende ruimte is om je eigen dingen te doen, zoals rustig een boek lezen
of gewoon even ontspannen. Met jonge kinderen is het belangrijk dat er veel speelmogelijkheden zijn. In Nedersaksen is dat perfect geregeld. Waar je ook komt, kinderen staan altijd centraal en alles is goed en veilig geregeld. Denk bijvoorbeeld aan de speeltuin bij het restaurant of in de dierentuin. Daardoor kunnen ook de (groot)ouders zich ontspannen.”

Sportieve activiteiten waren onder andere een kanotocht in de regio Mittelweser en een tocht met de spoorfiets in het recreatiegebied Hasetal. Op het meer Alfsee leerden de kinderen en ouders waterskiën. Verder werd er gefietst en werd de omgeving verkend. Voor de jongsten was het Kinderautoland het hoogtepunt. De hele familie speelde minigolf en ging aansluitend zwemmen in het meer Alfsee.

Een bijzondere vakantie

Bijzondere ontdekkingen met dieren deed de familie tijdens een bezoek aan de Osnabrücker Zoo en het Wolfcentrum in Dörverden, waar je de wolven van dichtbij kunt bekijken.

De familie overnachtte in avontuurlijke Mongolische nomadententen en op een vakantieboerderij met dieren, een speeltuin en zelfs de mogelijkheid om tractor te rijden. Kortom: een ideale omgeving met bovendien voldoende recreatiemogelijkheden voor alle gezinsleden.

boottocht-kinderen-blij-1024

Bij een fijne vakantie hoort natuurlijk ook lekker eten. “Fantastisch dat je hier met het hele gezin voor een klein bedrag uit eten kunt gaan. Het lekkerst vonden we de Kartoffelpuffer, Flammkuchen en het lekkere gebak. En de volwassenen lieten zich ook het Duitse bier goed smaken”, vertelt oma van Well. “Nedersaksen heeft een prachtige natuur met vaak een geweldig uitzicht, heel veel ruimte en gastvrijheid. Kinderen zijn overal welkom. En er is genoeg te beleven en te ontdekken voor alle 3 de generaties! Cultuur, natuur, sportieve activiteiten, lekker eten en drinken, ontspanning, wandelingen en veel ruimte om te spelen. Daardoor is de sfeer heerlijk ontspannen en heeft iedereen het naar zijn zin. Nedersaksen is in drie woorden samengevat ‘vlakbij, voordelig en veelzijdig ‘. Wij komen zeker nog eens terug!”

Het volledige reisverhaal van de familie van Well is te vinden op:
Op vakantie met de hele familie

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.