Top 5 noviteiten op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Kamperen staat weer helemaal op de kaart: deze zomer draaiden de campings op volle toeren, de verkopen van caravans en campers zit flink in de lift en op de aanstaande Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 12 tot en met 16 oktober, zien bezoekers tal van noviteiten. Hieronder een top 5 primeurs.

beursimpressie

Tip 1: Luchtbeltent

Dit jaar is er op de 52ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs veel aandacht voor jonge kampeerders: gezinnen met kinderen die de natuur opnieuw ontdekken. Naast het forse aanbod van nieuwe campers en caravans is het aantal vouwwagens en tenten verdubbeld. Snel op te zetten familietenten met gescheiden slaap’kamers’ voor ouders en kinderen. Bijzonder is Luchtbeltent: een volledig transparante tent waarin je ‘s nachts met uitzicht op de sterren in slaap kunt vallen. Meer informatie via www.luchtbel.com.

 

 

Tip 2: Licht caravannetje

Caravanfabrikant Knaus presenteert de Travelino: een revolutionair licht caravannetje, die wordt gebouwd met robots uit de auto-industrie. Door het gebruik van vederlicht kunststof, sandwichpanelen en hoogwaardig piepschuim is de Travelino bijna 300 kg lichter dan z’n soortgenoten: ideaal achter de kleinere gezinsauto’s en daarmee een uitkomst voor kampeerders met rijbewijs-B.

 

 

Tip 3: Duomobil

De Duomobil van Hymer is ontwikkeld door consumenten: doorgewinterde camper-kampeerders bedachten een enorme lounge-rondzit in de achterzijde, op de plek waar ‘normale’ campers een bed hebben. Een perfecte plek om gezellig te borrelen met vrienden. De bedden zijn onzichtbaar weggewerkt in het plafond in de cabine: met één druk op de knop zakken ze automatisch omlaag. Tijdens het event zijn de (Duitse) bedenkers van de Hymer B-DL Duomobil zelf ook aanwezig.

Tip 4: Ikea caravan

De Adria Aviva-caravan lijkt zo weggereden uit de nieuwste Ikea-brochure: een fris interieur met lichte kleuren. De caravan is leverbaar met een stapelbed voor de kinderen. Slim: in de klep van de disselbak zijn handige waslijnen geïntegreerd voor je zwemkleding en badhanddoeken. Bijzonder zijn de opbergboxen die daadwerkelijk van Ikea komen: je vindt ze onder meer in het keukenblok en in de disselkast.

Tip 5: Opvouwbare loungeset

Ook op het gebied van kampeeraccessoires biedt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs tal van mogelijkheden. Luxe kampeerstoelen, een inklapbare waterketel of de opvouwbare lounge-set van Topmans. Uit een handige trolley op wieltjes tover je een complete zithoek, bestaande uit vijf zitelementen en maar liefst 11 (opblaasbare) kussens. Click & connect, dus geen gereedschap nodig.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van woensdag 12 tot en met zondag 16 oktober. Dit jaar helemaal in het Duitsland-thema, met authentieke vakwerkhuizen, een terras in de stijl van het hippe Berlijn, lekkere Duitse hapjes, wijnen en biersoorten. Kom lekker nazomeren en voel je ‘Herzlich Wilkommen’ tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2016.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.