Ontdek hoe je Peru in een camper kan ontdekken

Naast Chili en Argentinië heeft camperreisorganisatie Travelhome haar Zuid-Amerika camperverhuuraanbod nu uitgebreid met de bestemming Peru. Campers kunnen opgehaald worden in de plaats Tacna in het zuiden van het land. Er is keuze uit acht verschillende types 4WD campers van 2 tot 4 personen en tevens is het huren van een GPS mogelijk.

Met de camper door Peru

Met de camper door Peru

De beste reisperiode is afhankelijk van de regio en de hoogte van het gebied, maar in het algemeen geldt dat de periode tussen mei en november goed is. In Peru mag je overal vrij kamperen en kun je cruisen over de Pan American Highway – de langste route ter wereld. Dichtstbijzijnde luchthaven voor Tacna is La Paz in Bolivia.

 

 

Het zuiden van Peru is met steden als Arequipa, Puna, Cuzco en attracties als de Inca vallei, het Titicacameer, de Colca Canyon, de bijzondere tekeningen in de Nazca woestijn en uiteraard Machu Picchu een prima fly-drive bestemming. Het is ook mogelijk om een camper op te halen in de stad Arica in het noorden van Chili vlak tegen de grens met Peru. Andere ophaallokaties in Chili zijn Santiago, Punto Arenas en Puerto Varas. De campers hoeven niet ingeleverd te worden bij de ophaallokatie dus kan men een camper in Peru ophalen en in Chili inleveren of vice versa. Een liter benzine kost ongeveer 2,9 Peruviaanse Sol, €0,80.

 

 

Alle huurcampers in Chili en Peru zijn vierwielaangedreven dus off-road rijden behoort tot de mogelijkheden. Het kleinste campertype is een Altiplano Rooftent Jimny 4×4 met een daktent, geschikt voor 2 personen. Een 3-persoonscamper is onder meer de 6-meter lange Patagonia 4×4 Double Cabin met douche, toilet en koelkast. Voor 4 personen is er de Atacama 4×4 camper met een lengte van 6 meter en 80 centimeter en heeft een toilet, douche, radio, cd speler en koelkast.

Naast Zuid-Amerika biedt Travelhome ook camperhuur aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, zuidelijk Afrika en verschillende Europese bestemmingen. Per bestemming is er een breed aanbod van campermodellen variërend van backpackerproof tot luxe campers die van alle gemakken zijn voorzien. Meer informatie over het camperaanbod van Travelhome op de website.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.