Ontdek het labyrint van meren, plassen, en slootjes in Waterreijk

Gevlekte koeien in groene weilanden, kwakende kikkers in een netwerk van slootjes en pittoreske plaatsjes weerspiegeld in het meer. De regio WaterReijk is als een ansichtkaart van Nederland met oer-Hollandse natuur, pittoreske dorpjes, Nationaal Park Weerribben-Wieden en vooral veel water. Om mensen te inspireren naar dit prachtige stukje Overijssel af te reizen, heeft WaterReijk met Weerribben Zuivel, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten een tiental unieke arrangementen samengesteld.

Waterreijk

Waterreijk

Maak een natuurwandeling met de boswachter, vaar met een fluisterbootje door de wirwar van waterwegen of ga met het hele gezin op merentocht. Waterdorpen als Giethoorn en vestingstad Steenwijk bieden knusse overnachtingsmogelijkheden en ook Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove ontvangen gasten met open armen. De arrangementen staan vanaf medio april afgedrukt op de melkpakken van Weerribben Zuivel, zodat je bij ontbijt, lunch of toetje vast even weg kunt dromen.

 

ZIE OOK: Waterpartners lanceren Ons Water

 

Altijd iets bijzonders

Of je nu in je eentje op zoek bent naar zen, met het hele gezin erop uit wilt of je grote liefde gaat verrassen met een romantisch weekendje weg – ver reizen is nergens voor nodig. De door WaterReijk samengestelde arrangementen bieden voor elk wat wils en altijd iets bijzonders. Zo droom je mooie dromen bij De Dames van de Jonge na een natuurwandeling door het waterlandschap, is de vaartocht met gids vanuit Vakantiepark Giethoorn perfect voor het hele gezin en biedt Huis ten Wolde in De Bult romantiek met een luxueus randje. De regio staat wel bekend als het Venetië van het Noorden en wie hier rondwandelt, vaart of fietst begrijpt al snel waarom. Het prachtige vlakke landschap wordt omringd door water, water en nog eens water. Een open uitnodiging om slootje te springen, een duik te nemen of mijmerend over het spiegelgladde oppervlak te staren.

 

 

In het diepe

Alice Hulshof van WaterReijk Marketing is enthousiast: “De trend om het dichterbij huis te zoeken is er eentje die ik niet genoeg kan onderschrijven. Nederland heeft zoveel te bieden, neem nou Noordwest-Overijssel! Veel mensen hebben er wel eens van gehoord of herkennen de plaatjes, maar ze zijn er nog nooit geweest. Om het hen gemakkelijk te maken hebben we arrangementen samengesteld die leuke activiteiten combineren met lekker eten, wellness en een overnachting. Je wordt als het ware in het diepe gegooid op een pittoresk plekje, middenin de prachtige omgeving. De regio zit vol verhalen, die boswachters, gidsen en fluisterbootjes-schippers maar wat graag vertellen. Zo wordt een dagje op het water een reis door de tijd, de natuur en de vaderlandse geschiedenis. Kom allemaal langs, het is hier zo mooi, dat mag je echt niet missen!”

 

 

Comments are closed.