Beleef Gozo in 100 Moments of Happiness

Gozo, zustereiland van Malta, betekent “vreugde” in het Castiliaans. Hoewel slechts 5 kilometer zee de twee eilanden van elkaar scheidt, is het een wereld van verschil. Terwijl er in Malta een gezellige drukte heerst, is Gozo landelijk en sereen, een oase van rust waar je helemaal kunt opladen.

De cultuur van Malta

De cultuur van Malta

It-Tokk

Het is eveneens een eiland waar je kunt wandelen, klimmen, duiken, zwemmen, zeilen, fietsen, zonnen, eten en drinken. Maar bovenal een eiland waar je kunt genieten van de “vreugde” van Gozo. Beleef Gozo in 100 Moments of Happiness.

 

 

Maak een wandeling rond “It-Tokk”, het bruisende hart van de hoofdstad Victoria. Snuffel in de winkeltjes in de smalle stegen en bezoek van maandag tot en met zaterdagochtend de lokale markt. Plof vervolgens neer op één van de terrassen en zie het eilandleven aan je voorbij trekken.

 

 

Er is slechts één manier om de schoonheid van de kustlijn ultiem in je op te nemen: vanaf het water. Of het nou vanaf een luxe jacht of traditioneel vissersbootje is, rond het eiland varen is een must!

Zonsondergang op de Holy Hill

De zonsondergang op de Holy Hill is gegarandeerd één van de mooiste die je ooit gezien hebt. Volg het pad bergopwaarts tegenover de kerk van Ta’ Pinu naar een klein amfitheater. Als de zon in de zee zakt en haar laatste stralen het eiland een gouden gloed geven, lijkt het net of je een ansichtkaart binnen bent gewandeld.

Windmolens

Niet alleen wij zijn de trotse eigenaren van eeuwenoude windmolens, je vindt ze ook op Gozo! De ridders van St. John bouwden in de achttiende eeuw twaalf windmolens, waarvan de Ta’ Kola Windmill in Xaghra de laatst werkende is. De molen uit 1725 herbergt ook een klein museum dat je een kijkje biedt in het huiselijk leven van vervlogen tijden.

Duiken in de “Blue Hole”

Gozo staat bekend als één van de beste duiklocaties in de Middellandse Zee. De “Blue Hole” tegenover de Azure Window is misschien wel de meest spectaculaire plek. De kristalheldere en kalme wateren rond Gozo zijn ideaal voor beginners, maar met onderwater grotten, riffen, tunnels en oude wrakken is er ook voor de ervaren duiker genoeg te beleven.

malta-2

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.