Ontdek deze zomerse festivals op Malta

Malta staat bekend om haar volle en diverse evenementenkalender. Het hele jaar door worden bijzondere evenementen georganiseerd voor jong en oud, maar tijdens de zinderende zomer barst Malta écht uit haar voegen. De Malta Music Week met haar wereldberoemde afsluiter ‘Isle of MTV’ trekt elk jaar weer veel internationale feestgangers.
malta-festival-2016

Het Malta International Arts Festival is een cultimuzikaal extravaganza met Mediterrane flair en het Malta Jazz Festival trekt al 25 jaar jazzliefhebbers met haar prachtige openluchtconcerten. Voor liefhebbers van zon en een overdaad aan cultuur en muziek is Malta absoluut de place-to-be.

Malta Music Week: 24 – 28 juni

Van 24 tot en met 28 juni feest Malta erop los met de Malta Music Week. Een week waarin op het hele eiland geweldige feesten georganiseerd worden met de bekendste DJ’s en hipste bands. Het immens populaire ‘Isle of MTV’ is de passende afsluiter van de week. Dit gratis concert trekt tienduizenden fans en staat bekend om haar ijzersterke line-up van internationale sterren. Dit jaar zijn Jess Glynne, Wiz Khalifa en Steve Aoki van de partij.
malta-music-week-2016

 

 

Malta International Arts Festival: 8 – 18 juli

Al in de 17e eeuw hield Malta er een bloeiende culturele agenda op na met opera, theater en muziekvoorstellingen. De door de Ridders van Malta ingebrachte traditie zet zich al eeuwen voort en het Malta International Arts Festival is één van de bijzondere festivals die haar bestaan dankt aan Malta’s rijke geschiedenis. Het festival heeft een gevarieerd programma: van theater, muziek en dans tot beeldende kunst. Het vindt voornamelijk in de buitenlucht plaats en bijna alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken.
malta-international-arts-festival-2016

 

 

Malta Jazz Festival: 21 – 23 juli

Het Malta Jazz Festival is al 25 jaar een begrip in Malta. Door de jaren heen is het festival uitgegroeid tot een weekend boordevol optredens van bekende jazzartiesten. Dit jaar brengen onder andere Mike Stern/Bill Evans Band, Snarky Puppy en Omer Avital hun jazzy sounds ten gehore. De setting is ook dit jaar weer Ta’Liesse in hoofdstad Valletta. Een bijzondere omgeving voor een bijzonder festival, zoals het Malta betaamt.
malta-jazz-festival-2016

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.