Beauty kitchen zet zich in voor neushoorns in Uganda

100% maakt het verschil: 100% natuurlijk, 100% effectief, 100% betaalbaar én 100% ethisch. Dit gedachtegoed laat Beauty Kitchen niet alleen tot uiting komen in haar producten, verpakkingen en keuze van ingrediënten, maar ook in de zorg voor onze aarde.

Een Aziatische neushoorn

Een Aziatische neushoorn

Ziwa Rhino Sanctuary

Oprichtster Jo-Anne heeft in het bijzonder een grote liefde voor dieren, die naadloos aansluit bij de filosofie van Beauty Kitchen. Om die reden zet het natuurlijke beautymerk zich dan ook met veel passie in voor het Ziwa Rhino Fund in Uganda, met als doel de neushoorn een beter toekomstperspectief te geven.

In 1997 is het Ziwa Rhino Sanctuary opgezet met als doel het uitsterven van de neushoorn in Uganda tegen te gaan. Ziwa begon met vier geschonken neushoorns maar inmiddels is de ‘rhino populatie’ uitgegroeid tot vijftien neushoorns; de enige wilde neushoorns die in Uganda leven. In het reservaat staat alles in het teken van een beter leven voor de neushoorns: de dieren worden 24 uur bewaakt en beschermd tegen stropers. Beauty Kitchen is een lange termijn commitment met het Ziwa Rhino Sanctuary aangegaan en doneert jaarlijks minimaal 10% van haar netto winst.

 

 

22 september: World Rhino Day

22 september is door dierenwelzijnsorganisatie Annamaticus uitgeroepen tot World Rhino Day. Die dag staat het welzijn van de neushoorn wereldwijd in de belangstelling. Beauty Kitchen blaast de bijzondere World Rhino Day meer leven in door twee geweldige, onvergetelijke reizen weg te geven!

 

 

‘Win the rhino competition’

Op 11 juni jongstleden is een babyneushoorntje geboren! Het kalf kwam om 06:00 uur lokale tijd ter wereld. Moeder en kalf maken het goed. De baby rhino dient nog een naam te krijgen en hiervoor roept Beauty Kitchen op 1 september op Facebook de actie ‘name the rhino competition’ uit. Deelnemers kunnen meedoen door te stemmen op één van de namen voor de neushoorn waarmee zij kans maken op een vijfdaagse trip naar Uganda mét bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary. De winnaar wordt op 22 september bekend gemaakt.
Timings:

  • 22 september 2016 eindigt de competitie en wordt de winnaar bekend gemaakt

‘Win a trip to Uganda to make a conservation film’

Ook deze competitie wordt uitgeroepen op Facebook en gaat van start op 22 september. Deelnemers aan de actie kunnen een filmpje in te sturen waarin zij duidelijk maken wat dierenwelzijn voor hen betekent. Op die manier maken zij kans op een onvergetelijke trip naar Uganda om ter plekke een film over dierenwelzijn te maken. De jury zal een lijst van finalisten samenstellen waarna deze worden geïnterviewd. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door middel van een stemming op social media.

Timings:

  • 22 september 2016 start de competitie
  • 31 december 2016 eindigt de competitie
  • 9 januari 2017 worden de finalisten bekend gemaakt en start de stemming
  • 27 januari 2017 eindigt de stemming
  • 30 januari 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt
  • De reis vindt in de lente van 2017 plaats

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.