Archeologen doen ongelofelijke ontdekking in de woestijn van Jordanië

Een jong team van archeologen van de University of Victoria werkt al drie jaar met onderzoekers uit Jordanië en Amerika in de woestijn van Jordanië. In deze drie jaar hebben zij 10.000 stenen werktuigen opgegraven ten noordwesten van Azraq. Deze vondsten dateren van 250.000 jaar geleden! Hiervan heeft het team er 7.000 getest, waarvan 17 werktuigen nog dierlijke resten bevatten.

Jordanië heeft veel verborgen schatten

Jordanië heeft veel verborgen schatten

Dit is het oudste bewijs van het gebruik van (stenen) gereedschappen door onze voorouders, om te jagen op dieren en om zo te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Vandaag de dag is deze regio in Jordanië warm en droog, maar honderdduizenden jaren geleden was dit een nat en weelderig landschap en daarmee een ideaal jachtgebied.

Oudste bewijs

Onderzoekers beweren het oudste bewijs van dierlijke resten te hebben gevonden op stenen werktuigen. Deze vondst kan ons veel vertellen over het leven van onze voorouders 250.000 jaar geleden. Tijdens de opgravingen zijn er stenen werktuigen in de woestijn van Jordanië gevonden die sporen hadden van onder andere paarden, eenden, wilde runderen en zelfs neushoorns. De onderzoekers geloven dat een (nog) niet geïdentificeerde menselijke voorouder, waarschijnlijk de Homo Erectus of Homo Heidelbergensis, gebruik maakte van deze instrumenten voor het jagen op dieren. Hoe ontwikkeld waren onze voorouders in de steentijd? Ons inzicht hierover is gegroeid door deze unieke vondst.

 

 

Een kijkje in de eetgewoonten van onze voorouders

Het is nog onduidelijk tot welke tak van de menselijke stamboom deze voorouders behoorden, maar er zijn dus duidelijke aanwijzigen dat ze gejaagd hebben. De bevindingen laten zien dat deze mensachtigen uit de steentijd al veel soorten vlees aten, met name paard, neushoorns en eend. Tevens laat het zien dat onze voorouders die deze gereedschappen en werktuigen maakten al zeer vakkundig waren als het gaat om jagen op dieren.

 

 

Over Jordanië

Jordanië is een Koninkrijk vol verassingen. Een reis naar Jordanië is niet compleet zonder een bezoek aan wereldwonder Petra, de uitgestrekte Wadi Rum woestijn, het Dana natuurreservaat, de Dode Zee en de subtropische Rode Zee. Bezoekers vinden er historie en cultuur, unieke wellness activiteiten, avontuur en ongerepte natuur. Vanwege het aangename klimaat is het een vakantiebestemming voor elk seizoen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.