FlixBus kijkt terug op Nederlandse recordzomer

FlixBus kijkt terug op de succesvolste zomer sinds haar 3,5 jarige bestaan. Deze zomer stapten ruim 600.000 reizigers in Nederland de groene bussen in en uit, afgelopen zomer waren het enkel 300.000 reizigers.

flixbus-on-the-road-free-for-editorial-purposes-1024

Populairste bestemmingen: Brussel, Parijs en Berlijn

Bijzonder populair waren trips naar Brussel, Parijs en Londen. Het bedrijf, dat pas eind 2014 in Nederland startte, wil in de aanstaande vakantie periodes extra capaciteiten inzetten.

 

 

Max Zeumer, VP International FlixBus: “Binnen één jaar konden we de aantal zomer reizigers verdubbelen. Dit werd mede mogelijk door onze netwerk uitbreiding maar ook door nieuwe doelgroepen. We kunnen duidelijk zien dat FlixBus zich heeft geëtableerd als transportmiddel voor vakantiereizigers. Voor de aanstaande vakantieperiodes plannen we om extra capaciteiten in te zetten.” Vooral op de trajecten naar Brussel en Parijs zijn de FlixBus-zitplaatsen veelgevraagd. Hier is de bus zelfs vaak sneller dan de trein en rijdt t/m twaalf keer per dag. Op de langere trajecten zijn de nachtbussen van FlixBus een groot succes. Slapend reizen Nederlanders vooral naar Berlijn, München of PraagLonden

 

LEES OOK DIT: Vervoer in Tsjechië

 

30 miljoen klanten in 2016

Gestart in 2013 biedt FlixBus met 100.000 dagelijkse verbindingen naar meer dan 900 internationale bestemmingen inmiddels het grootste busnetwerk van Europa aan. In Nederland is de startup pas eind 2014 gestart. Max Zeumer: “De nieuwe passagiersrecorden laten zien dat de langeafstands bus zich in Nederland heeft geëtableerd als een mobiliteitsalternatief tot de trein, de auto of het vliegtuig.” Voor 2016 verwacht de mobiliteitsaanbieder dankzij de voortdurende netwerkuitbreiding en nieuwe doelgroepen ruim 30 miljoen reizigers in heel Europa. Naast grensoverschrijdend verkeer naar momenteel 20 landen exploiteert FlixBus als leidende aanbieder nationale netwerken in Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Kroatië en Oostenrijk.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.