SAS investeert in onboard WiFi en een hightech vliegtuiginterieur

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS investeert 50 miljoen euro in snelle onboard WiFi-verbinding op alle korte- en middellange afstandsvluchten.

sas-wifi-vliegtuig-1024

De samenwerking met ViaSat

Dankzij een samenwerkingen met ViaSat, krijgen SAS-passagiers een onboard internetverbinding van minimaal 12 Mb per seconde, de snelste op de Europese markt. In het verlengde daarvan wordt een nieuw hightech vliegtuiginterieur geïntroduceerd.

 

 

De investering is de kers op de taart in 2016, het jaar waarin SAS haar 70-jarig jubileum viert. Al eerder implementeerde SAS een WiFi-upgrade op langeafstandsvluchten, nu profiteren ook de korte- en middellangeafstandsvluchten van snelle WiFi in de lucht. Dat betekent: meer mogelijkheden om aan boord te werken, goede onboard TV-streaming en genieten van muziek en films. Ook passagiers die zich van gate naar gate door de luchthaven verplaatsen tijdens een overstap behouden de SAS-internetverbinding. De eerste vlucht met het nieuwe WiFi systeem staat gepland voor medio 2017. Onboard WiFi is gratis op korteafstandsvluchten voor alle SAS EuroBonus-leden en bezitters van een SAS Plus Ticket.

 

 

Met de komst van de nieuwe onboard WiFi, krijgt het SAS-cabinepersoneel een iPad mini, die verbonden is met het WiFi-systeem. Dat geeft toegang tot vlucht- en passagiersinformatie tijdens het opstijgen, gedurende de vlucht en nadat het vliegtuig is geland. Op die manier kan de crew informeren over aansluitende vluchten, hoeveel geld er nog op een SAS EuroBonus account staat, een EuroBonus vlucht boeken, een taxi regelen op de luchthaven en kunnen passagiers real-time een review geven over de SAS-vlucht en –service.

Hightech vliegtuiginterieur

Aansluitend op de komst van snelle onboard WiFi, krijgen SAS-toestellen een vernieuwd interieur. De eerste zal SAS’ nieuwe A320neo zijn. Met als grote troeven: extra beenruimte, comfortabele stoelen, een lichtsysteem dat zich aanpast aan het tijdstip van de dag, USB-uitgangen en 15 tot 20 procent minder CO2-uitstoot. Het interieur zal in lijn liggen met de nieuwe SAS-toestellen voor langeafstandsvluchten, die in 2015 startten.

 

 

Naast de introductie van 30 nieuwe A320-toestellen, zullen 70 bestaande toestellen tussen 2017 en medio 2019 een upgrade krijgen. Het totale investeringsbedrag ligt rond de 52 miljoen euro, over een periode van drie jaar.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.