Winterseizoen in de Alpen klaar om los te barsten

De zomer in Nederland is nog niet voorbij, maar in het hart van de Alpen staat het winterseizoen te trappelen om los te barsten. De hele zomer is er hard gewerkt aan de voorbereidingen om vakantiegangers het beste van Tirol te laten zien: nieuwe liften creëren overkoepelende skigebieden en uitdagende afdalingen, funslopes en nieuwe attracties zorgen voor adrenalinekicks in de sneeuw en feestelijke openingen laten het winterseizoen knallend van start gaan.

berg-ski-man

Het grootste, de langste en de meest comfortabele

 • Het grootste overkoepelende skigebied van Oostenrijk
  St. Anton am Arlberg mag zich vanaf komend winterseizoen het grooste overkoepelende skigebied van Oostenrijk noemen: de Arlberg-Arena breidt uit van St. Anton in Tirol via Lech en Zürs tot aan Warth en Schröcken in Vorarlberg. Dankzij drie nieuwe ‘bahnen’ hebben wintersporters de beschikking over 305 kilometer gemarkeerde afdalingen inclusief 87 liften en kabelbanen. Door de nieuwe liftverbindingen ontstaat de ‘Run of Fame’, een skitoer waar wintersportfanaten zich kunnen uitleven op 65 kilometer piste waarbij 18.000 hoogtemeters vanaf het zuiden van St. Anton (Rendl) tot aan het noorden in van Warth en weer terug worden overbrugd.
 • De langste 3S-lift van de Alpen
  Na 43 jaar is de Eisgratbahn in Sölden vervangen door een nieuwe 3S-lift, met 4,7 kilometer de langste in zijn soort. Wintersporters staan nu binnen elf minuten op de pistes van de Stubaier gletsjer. Met de nieuwe lift wordt ook de capaciteit flink opgeschroefd: de nieuwe 3S-lift kan 3.000 gasten per uur vervoeren, een verdubbeling ten opzichte van de oude Eisgratbahn. Ook aan comfort is gedacht, want de lift is uitgerust met leren bekleding, panoramaruiten en zelfs WiFi.
 • De meest comfortabele bergrit in Tirol
  De nieuwe Giggijochbahn is het nieuwe paradepaardje van Sölden. Deze 10-persoons gondellift is ontworpen door dezelfde architect als het IceQ restaurant in Sölden en biedt wintersporters veel comfort dankzij de ruime en verlichte cabines, gelijkvloerse uitgangen en een goede windstabiliteit. Dankzij de 134 cabines en een vervoerscapaciteit van 4.500 personen per uur in slechts 9 minuten zijn wachtrijen verleden tijd.

 

 

Avontuur voor kids en dare-devils

 • SkyFly: vliegend de piste af
  Voor degene die toe zijn aan een spannende afdaling is Ischgl deze winter de ‘place to be’. De nieuwe attractie ‘SkyFly’ laat dare-devils aan een 2 kilometer lange zipline naar beneden suizen, waarmee een snelheid van 84 kilometer per uur wordt bereikt op een hoogte van 50 meter. Vanaf het middenstation tot aan het dakterras van het dalstation Pardatschgratbahn overbrug je totaal 307 hoogtemeters.
 • Sneeuwplezier voor kids
  Gezinnen met kinderen zijn in de vakantieregio Wilder Kaiser, een van de grootste skigebieden van Oostenrijk, aan het juiste adres. Zowel op de berg als in het dal staan kinderen centraal. ‘Abenteuerhof KiKo Söll’ biedt leuke themaruimtes en een grote sneeuwspeeltuin waar kinderen zich uit kunnen leven. De vele Nederlandstalige skileraren en de professionele kinderopvang, in onder meer Ellmau en Scheffau, zorgen voor een vertrouwde en plezierige vakantieomgeving.

 

 

Gletsjer noviteiten

 • ‘White 5’-in-1 skipas
  Meer dan 300 pistekilometers, 100 kilometer off-piste routes, 5 snowparks en 75 liften en kabelbanen: dat is het winteraanbod van de vijf Tiroler gletsjers in Tirol. Wie deze winter de Hintertuxer, Kaunertaler, Piztaler, Stubaier en de gletsjer in Sölden wil uitproberen, schaft de flexibele overkoepelende skipas ‘White 5’ aan. Voor € 379,- heb je 10 dagen toegang tot de vijf gletsjers.
 • Poederplezier en fun op de pistes
  Voor degene die graag off-piste hun sporen trekken, organiseert de Pitztaler gletsjer freeride-camps. Hier leren off-pisteliefhebbers alles over het maken van de mooiste en veiligste afdalingen. Op de Kaunertaler gletsjer wordt de allereerste jib-line in gebruik genomen, een 800 meter lange run met verschillende obstakels voor een spannende afdaling. De Hintertuxer gletsjer heeft ook een nieuwe aanwinst: een funslope met een relatief laag hellingspercentage, waardoor de slaloms en steile curves voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en snowboarders geschikt zijn.

Feestelijke winteropening

 • ‘Ski-Free’ in Nauders
  Nauders opent het skiseizoen op feestelijke wijze. Het skigebied Reschenpass introduceert de ‘Ski-Free-Wochen’ waarbij wintersporters bij het boeken van een wintervakantie in zogeheten ‘Ski-Free’ accommodaties een skipas cadeau krijgen in de periode 12 tot en met 23 december 2016. Het winterseizoen opent op 10 en 11 december en staat in het teken van live-acts met diverse bands en DJ’s.
 • Muzikale saeizoensopeningen
  Op 26 november vindt in Ischgl het Top of the Mountain concert plaats met een optreden van de Duitse band PUR. De opening van Wilder Kaiser Brixental is verspreid over de weekenden van 9 en 16 december en is gevuld met activiteiten als nacht skiën en -rodelen, livemuziekoptredens en DJ’s. Net als voorgaande jaren heeft St. Anton tijdens het openingsweekend van 2 tot en met 4 december een muzikaal talent op het podium staan: de Ierse Rea Garvey, de ex-leadzanger van Reamonn, bekend van de hit ‘Supergirl’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.