Oost-Vlaamse logies positief over de zomer van 2016

Met het einde van de zomer in zicht, komt naar goede gewoonte de vraag hoe goed die zomer voor de toeristische sector dan wel was. In afwachting van de verwerking van de officiële overnachtingscijfers van FOD-Economie, polste Toerisme Oost-Vlaanderen, net als vorig jaar, naar hoe de Oost-Vlaamse logies en recreatiedomeinen het seizoen ervaren hadden. 768 logiesuitbaters en 11 recreatiedomeinen ontvingen online een korte bevraging op 16 augustus. De resultaten van de bevraging zijn overwegend positief te noemen.

vrouwen-wandelen-in-bos

“Tachtig procent van het Oost-Vlaamse logies is niet ontevreden over hun bezettingscijfers,” zegt gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen, Eddy Couckuyt. “Ruim de helft geeft zelfs aan dat hun zomerseizoen goed tot zeer goed was.” Dit laatste gaat vooral op voor gastenkamers, vakantiewoningen en vakantielogies, tonen de resultaten van de bevraging. Hotels tonen zich iets minder positief.

 

 

Een vergelijking met de resultaten van vorig jaar toont een genuanceerder beeld. 43 procent van wie deze vergelijking kan maken geeft aan dat de bezetting gelijk of beter was. 40 procent vond het minder goed dan vorig jaar. De belangrijkste reden voor succes wordt toegeschreven aan de duidelijk merkbare trend dat Vlamingen steeds vaker kiezen voor vakantie in eigen land. Wie in vergelijking met vorig jaar matig tevreden of ontevreden was, wijt dit aan de late start van de zomer en de terreurdreiging, maar ook aan de stijgende concurrentie van alternatieve logiesvormen, zoals Airbnb bijvoorbeeld.

 

 

Ook tachtig procent van de recreatiedomeinen toont zich matig tot zeer tevreden over het zomerseizoen, al valt hier op dat 60 procent minder goede resultaten ervaart ten opzichte van de zomer van 2015. Bepalende factor voor de recreatiedomeinen is het weer. Het is dan ook niet onbelangrijk te vermelden dat de bevraging werd afgesloten op 22 augustus, net voor de uitzonderlijk warme en zonnige laatste dagen die een mooi einde breiden aan de zomer van 2016.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.