Rollercoast fun in Zweden

Houd je van achtbanen? Dan is het misschien wel de moeite waard om tijdens de herfstvakantie naar Zweden af te reizen. Om precies te zijn naar Kolmården Zoo, het grootste dierenpark van Scandinavië.

achtbaan-wildfire-vekoma

The Big Opening

Afgelopen zomer werd hier een reusachtige houten achtbaan geopend met de naam ‘Wildfire’. En… de cijfers spreken voor zich. De houten achtbaan is met een topsnelheid van 115 kilometer per uur de snelste van Europa en de op twee na snelste van de wereld! De ‘Wildfire’ is gedeeltelijk gebouwd op rotsen, is 57 meter hoog en daarmee de hoogste houten achtbaan in Europa. Het uitzicht is vanzelfsprekend spannend, maar tegelijk adembenemend. Je kijkt uit over meren en bossen en met een lengte van maar liefst 1.300 meter raas je langs rotswanden. Durf je nog? Met KLM vlieg je in nog geen twee uur rechtstreeks naar Linköping.

 

LEES OOK DIT: Ontdek Zweden

 

Zelfs de Los Angeles Times schreef al over de ‘Wildfire’ die deze zomer is geopend. In hun lijstje met de zestien beste achtbanen ter wereld staat de ‘Wildfire’ dan ook in de top 10 van de beste ritten van het jaar. Ze omschreven de rollercoaster als één van de hoogste en snelste houten achtbanen wereldwijd. Wat de ‘Wildfire’ zo bijzonder maakt, is dat het traject 3 inversies (een achtbaanelement waarbij je korte tijd ondersteboven hangt) kent. Dit is evenveel als het huidige wereldrecord bij houten achtbanen. In Europa is het bovendien de eerste in zijn soort die inversies telt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe steil je op een gegeven moment naar beneden suist. Met een hoek van 83 graden ga je bijna loodrecht naar beneden! Hoe spannend is dat! De Amerikaanse achtbaanbouwer Rocky Mountain Construction zorgde voor de bouw, de allereerste achtbaan die zij in Europa maakten.

 

 

Overnachten in het park

Ben je uitgeraasd? Ga dan zeker de dierentuin in. Het park is zo ontzettend ruim opgezet en zeker niet te vergelijken met dierentuinen in Nederland. Het park ligt ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Stockholm en zo’n 40 kilometer van Linköping. Dierenpark Kolmården is verdeeld in verschillende zones: de Zeewereld met een dolfijnenshow en de achtbaan ‘Dolfijnenexpres’, de ‘Tijgerwereld’ en ‘Safari’, met een ontzettend coole gondelbaan die je over de savanne doet zweven en van bovenaf zicht biedt op leeuwen, giraffes en andere dieren (best spannend dus…). Kortom: Dierenpark Kolmården is leuk voor jong en oud en heeft genoeg te bieden. Wil je scoren bij je kinderen? Blijf dan in het park overnachten in het Vildmarkshotel dat pal aan water ligt. De volgende dag ga je gewoon nog een keer voor een ritje in de ‘Wildfire’. Het park is geopend van eind april tot begin oktober.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.