Top 5 meest zonzekere bestemmingen dit najaar

De zomer is al weer bijna voorbij. Maar hebben we nu eigenlijk wel voldoende van de zon kunnen genieten in Nederland? Zonder meteen 10 uur in een vliegtuig te zitten zijn er een hoop bestemmingen waar je ook na de zomer nog volop van het mooie weer kan genieten.

Interhome huis Cyprus-1024

Berg je slippers nog niet op, gooi de overgebleven zonnebrand nog niet weg en sluit nog geen abonnement af bij de zonnestudio. Interhome geeft je de top 5 van de beste zonbestemmingen voor dit najaar. Terwijl de rest van Nederland alweer middenin het herfstweer zit is er toch niets lekkerder dan zelf nog even van de zon genieten? Bekijk hieronder welke 5 top bestemmingen dit zijn en waarom je nou juist voor 1 van deze 5 moet kiezen.

 

 

1 – Cyprus

Op 4 uur vliegen van Amsterdam ligt Cyprus. Het Griekse deel is het bekends met Paphos als grootste toeristische plaats. In juli en augustus is het hier erg heet, maar juist in september, oktober of november is het hier goed toeven. Overdag wordt het al snel 27 graden en ’s nachts wordt het niet kouder dan 20 graden. De temperatuur van het zeewater is in oktober met 25 graden ook erg goed te noemen. Interhome biedt ruim 200 accommodaties waarvan de meeste zich in het westen van Cyprus bevinden.

Interhome huis Cyprus - 1024

 

 

2 – Canarische Eilanden

Al jaren de topbestemming van Interhome in het najaar met Gran Canaria als topfavoriet. De eilanden zijn ook in de winter goed bereikbaar met diverse luchtvaartmaatschappijen, tevens ligt het prijsniveau van de accommodaties in het najaar een stuk lager. En met temperaturen tot 25 graden in oktober, is het najaar een goede reisperiode.

Interhome huis Gran Canaria - 1024

3 – Algarve

Met een gemiddelde van 3.000 zonuren per jaar, het hoogste aantal zonuren binnen Europa, en een gemiddelde jaartemperatuur van 21 graden, is de Algarve dé plek om te overwinteren. En hoewel de Algarve de populairste vakantiebestemming binnen Portugal is, wordt niet de gehele regio opgeslokt door het massatoerisme en zijn er zeker landinwaarts nog vele authentieke dorpen en gehuchten te vinden. Daarnaast zijn de stranden van de Algarve uitgeroepen tot de beste van heel Europa. Reden genoeg om hier te genieten van het zwoele najaar en wel in een mooi Interhome huis.

Interhome huis Algarve - 1024

4 – Costa del Sol

De letterlijke vertaling van Costa del Sol is niets voor niets ‘zonnekust’. Dit is de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië. Welbekend is het mondaine Marbella, maar denk ook zeker aan Fuengirola dat is uitgegroeid van pittoresk vissersdorpje tot gezellige badplaats. Hier vind je een perfecte combinatie van strand, zee, restaurants en culturele bezienswaardigheden. Ook golfers kunnen aan de Costa del Sol hun hart ophalen.

Interhome huis Costa del Sol - 1024

5 – Sicilië

Misschien is Sicilië een bestemming die je niet zou verwachten in dit lijstje, maar met een gemiddelde temperatuur van 22 graden in oktober is dit een perfecte bestemming om nog even van het mooie weer te kunnen genieten. Sicilië heeft een lange historie en veel meer te bieden dan Godfather fans soms beseffen. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan de Etna, de actiefste vulkaan van Europa met een hoogte van 3300 meter.

Interhome huis op Sicilie - 1024

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.