KWF Kankerbestrijding ‘Cruise with a cause’ evenement vindt plaats aan boord van ms Koningsdam

Zondag vond op het ms Koningsdam van Holland America Line het ‘Cruise with a cause’ evenement van KWF Kankerbestrijding plaats. De rederij had het schip aangeboden, gelegen aan de cruiseterminal in Amsterdam, als locatie voor het evenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar cognitieve problemen bij kankerpatiënten.

artikel-kwf-holland-americ-line

Het doel van ‘Cruise with a Cause’

Aan boord van het ms Koningsdam vond zondagmiddag een uitgebreid programma plaats voor genodigden van KWF en Holland America Line. Gasten werden rondgeleid aan boord van het gloednieuwe schip, kregen een bevlogen lezing van neuropsychologe dr. Sanne Schagen, genoten van een optreden van zangeres en harpiste Iris Kroes en eindigden de dag met een driegangen lunch. Het gehele programma werd gepresenteerd door Gijs Staverman.

 

 

Doel van het ‘Cruise with a cause’ evenement was geld in te zamelen voor onderzoek naar cognitieve problemen bij kankerpatiënten. Dit zijn geheugen- en concentratieproblemen die soms tien jaar na een kankerbehandeling nog optreden. Door middel van een veiling, onder leiding van veilingmeester Junior Zegger, kon op bijzondere items worden geboden zoals een replica van de Nachtwacht op een glasplaat, veldplaatsen bij een Ajax wedstrijd en een outdoor mediacampagne. In totaal werd een bedrag van €34.744 ingezameld, dat volledig ten goede komt aan onderzoek naar cognitieve problemen.

 

 

On Deck for a Cause

Holland America Line hecht veel belang aan het inzamelen van geld waardoor kanker de wereld uit kan worden geholpen en levens gered kunnen worden. Aan boord van alle 14 schepen wordt tijdens elke cruise een sponsorloop gehouden onder de naam ‘On Deck for a Cause’. Cruisegasten doneren voor deelname hieraan geld en de opbrengst van deze sponsorlopen gaat naar zes wereldwijde kankerfondsen, waaronder KWF in Nederland.

Tijdens het ‘Cruise with a cause’ evenement werd door Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe van Holland America Line een cheque van €11.776 overhandigd aan Jan Willem Förch, Hoofd Fondsenwerving van KWF. Het bedrag betrof de opbrengsten van de sponsorlopen van de laatste negen maanden.

mirjamlemsfotografie hal kwf-2016-09-04 -2117

De droom van Holland America Line

“De droom dat op een dag niemand meer hoeft te sterven aan kanker kunnen we alleen realiseren als we ons met z`n allen daarvoor inzetten. Een mooie samenwerking met Holland America Line onderstreept dat. Wij bedanken Holland America Line voor hun prachtige steun aan KWF en het fantastische bedrag dat ze hebben opgehaald.”, aldus Jan Willem Förch.

Ieder jaar worden wereldwijd meer dan 25 liefdadigheidsevenementen aan boord van schepen van Holland America Line gehouden. Daarnaast steunt de cruiserederij op diverse andere manieren goede doelen. Denk hierbij aan sponsoring in geld, donaties van materialen en het aanbieden van vrijwilligersprogramma’s voor werknemers.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.