Ontdek het zwevend cruiseschip van Holland America Line

Om Holland America Line’s nieuwste schip het ms Koningsdam op een ludieke manier onder de aandacht te brengen, bestaat er nu een enorme helium ballon in de vorm van het schip. Deze wordt als blikvanger tijdens diverse evenementen ingezet en is zo groot dat meerdere mensen nodig zijn om hem in de lucht te houden.
Koningsdam-ballon

Op zaterdag 30 juli vond in het centrum van Seattle in de Verenigde Staten de ‘Alaska Airlines Seafair Torchlight’ parade plaats. De jaarlijkse parade, ter ere van de stad Seattle, vertegenwoordigt diverse lokale bedrijven, verenigingen en sportclubs en trekt duizenden toeschouwers. Meer dan 100 partijen nemen deel met praalwagens, muziek- en dansgroepen en gigantische helium ballonnen. Het internationale hoofdkantoor van Holland America Line bevindt zich in Seattle en het bedrijf is al jarenlang sponsor en deelnemer aan de parade. Tijdens deze editie werd de ballon in de vorm van het ms Koningsdam voor het eerst ingezet en cruisede zo door de straten van Seattle. Het object is 14 meter lang en 3,5 meter hoog en er waren maar liefst 30 werknemers van de cruiserederij nodig om de ballon door de parade te leiden. Zij droegen allen een t shirt met de tekst “Voor anker in Seattle”.

 

 

Het was niet de eerste keer dat de cruiserederij mee deed met een ballon. In een voorgaande editie van de parade werd een ballon in de vorm van een orka rond gedragen om de cruises naar Alaska onder de aandacht te brengen.

 

 

ms Koningsdam

Het ms Koningsdam maakt momenteel vanuit Amsterdam cruises naar Noorwegen, de Baltische Staten en IJsland. Na het Europese seizoen vaart het ms Koningsdam naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten voor winter- en voorjaarscruises in het Caribische gebied. In 2017 zal Amsterdam opnieuw in de zomerperiode de thuishaven zijn voor het ms Koningsdam.

Het 99.500 ton zware schip biedt plaats aan 2.650 gasten. Het ms Koningsdam biedt diverse nieuwe innovatieve concepten, openbare ruimtes en ontmoetingsplekken en daarnaast blijven populaire faciliteiten gehandhaafd. Nieuw aan boord is ook het Grand Dutch Cafe met traditionele Nederlandse lekkernijen en Europees bier. De spectaculaire Main Dining Room is het middelpunt van het schip. Het entertainment aan boord wordt naar een nieuw niveau gebracht met het bruisende Music Walk gebied dat alle muziekgenres aanbiedt. Een 270 graden LED scherm in de World Stage biedt nieuwe mogelijkheden voor optredens waardoor het publiek op een dynamisch schouwspel vol beelden en geluiden wordt getrakteerd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.