Toekomst recreatiebedrijven staat op het spel

De crisis van de afgelopen jaren heeft voor veel recreatiebedrijven meer dan ooit duidelijk gemaakt dat innovaties en aanpassingen noodzakelijk zijn om te overleven. Hoewel het economische tij inmiddels weer ten goede is gekeerd, profiteren niet alle bedrijven van de toegenomen bestedingen van de consument in een vakantie en dagje uit.

Hotel De Zeeuwse Kust

Hotel De Zeeuwse Kust

Bakens verzetten

De recreatievaart laat al jaren een dalende trend zien en de consument heeft elders onderdak gevonden voor zijn plezier. Dit beeld zien wij ook terug bij veel traditionele vakantieparken en campingbedrijven die zijn aangesloten bij de VeKaBo, SVR en de Recron. Eigenaren en ondernemers hebben nagelaten in de afgelopen jaren te vernieuwen en zijn daardoor onvoldoende aangepast aan de consument die steeds vaker op zoek is naar luxe en comfort.

 

LEES OOK DIT: Natuur in Nederland

 

Nieuwe trends in recreatie

De consument boekt tegenwoordig steeds vaker een korte vakantie op het allerlaatste moment. Het liefst met een privé zwembad of jacuzzi. Er zijn zelfs al speciale baby bungalows te boeken. Ook pretparken bieden steeds vaker een overnachting aan in een themahotel. Gastronomie wordt belangrijker: we zitten steeds vaker op het terras en eten buiten de deur. De groei van de one-foodconcept stores is niet te stoppen en we laten massaal ons eten thuis bezorgen of kiezen voor een butler service.

 

 

Er is meer dan kamperen…

Ook vijfsterren campings laten zien dat er meer is dan kamperen en groeien uit tot recreatieparken met theater, entertainment en vermaak. Sommigen bouwen er zelfs een luxe hotel bij. Zien wij hier de opkomst van de Family Entertainment Centers (F.E.C.’s)? Zelfs een boerencamping kan in dit geweld slechts overleven door luxe en optimale kwaliteit met persoonlijke aandacht. Weten recreatiebedrijven al wat de opkomst betekent van de extended families?

Congres Camping wordt Vakantiepark

Ondernemen op gevoel is niet meer van deze tijd. Belangrijk is dat ondernemers hun bakens verzetten om in de gunst van de consument te blijven. Daarom organiseert Pleisureworld een congres voor de recreatieondernemer aan de hand van een aantal best practices: De Boshoek uit Voorthuizen geeft prioriteit aan een vakantiecoach. SVR camping De Boomgaard gooit haar kneuterige imago van zich af en verandert binnen twee jaar tot een bijzonder landgoed onder de rook van Utrecht. Van Hoorne Entertainment gaat in op de professionalisering van het animatieteam: van poppenkast tot theaterproductie.

Geïnteresseerden voor het congres Camping wordt Vakantiepark kunnen zich vanaf nu aanmelden via pleisureworld.nl/events. Het congres vindt plaats tijdens Recreatie Vakbeurs Hardenberg op dinsdag 8 november.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.