Brazilië verwelkomt ruim 40 procent meer toeristen dankzij Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben een positieve invloed op het toerisme in Brazilië. Van 1 juli tot en met 15 augustus 2016 bezochten 541.000 toeristen het Zuid-Amerikaanse land en dat zijn er zeker 157.000 meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Uit een enquête* van het Braziliaanse Ministerie van Toerisme onder 1.262 toeristen blijkt dat 3 op de 4 in deze periode speciaal voor de Olympische Spelen naar Brazilië kwamen.
brazilie-toerisme-os-toename

Voor de 1e keer naar Brazilië

Ruim 56 procent van de onderzochte toeristen bezochten Brazilië voor de eerste keer. Zeker 63 procent boekte online een ticket, waarmee internet het belangrijkste kanaal is voor reizen naar Brazilië. De bezoekers verbleven voornamelijk in hotels (37%) of huurwoningen en appartementen (25%). Gemiddeld verbleven de toeristen 11 dagen in Brazilië en besteden zij per dag bijna 93 euro. Verder gaf 83 procent van de toeristen aan dat de reis naar Rio de Janeiro hun verwachtingen volledig heeft overtroffen. Zij roemden met name de gastvrijheid van de Brazilianen.

 

 

“Dit onderzoek laat zien hoe de Spelen positieve impact hebben gehad op het toerisme naar Brazilië. Na alle twijfels en risico’s die de organisatie van het internationale sportevenement met zich meebracht, blijft nu een gelukzalig gevoel achter. Brazilië heeft zich op een waardige manier gepresenteerd aan de rest van de wereld”, vertelt Vinícius Lummertz, voorzitter van Embratur – het Nationale Verkeersbureau van Brazilië. “De erfenis van de Olympische Spelen en alle investeringen die zijn gedaan, betekenen veel goeds voor het toekomstige toerisme en het zakelijk reisverkeer, dat zo belangrijk is voor de Braziliaanse economie.”

 

 

Grootschalig onderzoek

De uitgevoerde enquête is onderdeel van een grootschalig onderzoek naar de impact van de Olympische en Paralympische Spelen op het Braziliaans toerisme. Na afloop van de Paralympische Spelen, die van 7 september tot en met 18 september 2016 plaatsvinden in Rio de Janeiro, zal het onderzoek worden afgerond. De onderzoeksresultaten worden later dit jaar bekend gemaakt.

* Enquête uitgevoerd door het Economic Research Institute Foundation (FIPE) onder 1.262 buitenlandse bezoekers in de periode van 6 augustus tot en met 18 augustus 2016.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.