Ontdek bruisend São Paulo tijdens Grand Prix Formule 1 van Brazilië

In november staat São Paulo in het teken van de autosport. Van 11 tot en met 13 november 2016 zal de Grand Prix Formule 1 van Brazilië plaatsvinden op het Interlagos Circuit in São Paulo. Grote namen uit de autosport zoals de Braziliaanse Felipe Massa, Felipe Nasr en natuurlijk onze Nederlandse held Max Verstappen zullen deelnemen aan de race. Dit evenement trekt gemiddeld 150.000 toeristen waaronder ongeveer 30.000 buitenlandse bezoekers.

Sao Paulo

Sao Paulo

Historische Grand Prix

2016 is een speciaal jaar voor de Grand Prix Formule 1. Met maar liefst 21 races op de kalender mag je dit jaar wel één van de grootste uit de geschiedenis noemen. In november komen de coureurs naar het Interlagos Circuit in São Paulo, dat 4.309 meter lang is en vijftien bochten telt. Het Braziliaanse circuit behoort tot één van de beste ter wereld.

Interlagos is opgericht in mei 1940. De naam betekent letterlijk ‘tussen de meren’. Het circuit ligt dan ook tussen twee kunstmatige meren in. Interlagos begon met het organiseren van F1-races in 1972. Het circuit is voor coureurs zeer interessant omdat het niet is gebouwd op vlak terrein, maar juist op heuvelachtige terrein, waardoor er veel hobbels en kronkels in het parcours zitten. Dit maakt het voor coureurs een spannende uitdaging.

Naast het beroemde circuit heeft São Paulo veel moois te bieden op het gebied van gastronomie, cultuur en natuur. Ontdek deze fantastische bestemming tussen de races door.

 

 

Bruisend nachtleven

São Paulo is niet alleen de culturele, maar ook de gastronomische hoofdstad van Brazilië. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen in de vele restaurants waar je gerechten uit keukens van maar liefst 52 verschillende landen kan proeven. De beste restaurants vind je in de populaire wijk Jardins. In het bruisende São Paulo gaat het leven dag en nacht door. Voor het trendy nachtleven ga je naar de vele pubs en cafés in de wijken Itaim en Vila Madalena.

 

 

Kunstig São Paulo

In het centrum van São Paulo zijn er talloze culturele activiteiten te beleven. De op drie na grootste stad van Zuid-Amerika telt in totaal 101 musea, 164 theaters en 282 bioscopen waar je gegarandeerd een middag of avond cultuur kan opsnuiven. Bezoek bijvoorbeeld het Museu de Arte de São Paulo (kunstmuseum) waarvan de collectie meer dan 8.000 kunstwerken uit Europa bevat. Het museum Pinacoteca do Estado is één van de belangrijkste kunstmusea van Brazilië en toont kostbare Braziliaanse kunstschatten van de afgelopen 200 jaar. Ook is er in het Ibirapuera Park altijd wel iets cultureels te beleven. Zo is er een planetarium, zijn er talloze musea en muziek optredens en kan je er fietsen op de uitstekend aangelegde fietspaden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.