Füssen een wintersprookje in Beieren

Het imposante slot Neuschwanstein met op de achtergrond de met een dik pak sneeuw bedekte Alpentoppen: misschien wel de meest fotogenieke plek in Duitsland. De streek rondom het sprookjesslot van de Beierse Koning Ludwig II in Füssen is zeker ook in de winter, als de grote stroom bezoekers even stokt, een bezoek waard.

kerstmarkt-foto-c-fuessen-tourismus-marketing-helmut-h-kroiss

Winterwandelen

Winterwandelen door het besneeuwde landschap en in alle rust van de trekpleisters genieten. De kerstmarkt in Füssen is een van de meest romantische van Duitsland. Met de Beierse variant op de nieuwjaarsduik, het fakkelzwemmen, wordt het nieuwe jaar ingeluid.

 

 

Ook voor een bezoek aan de andere kastelen in de buurt, Hohenschwangau en Linderhof, is de winter het perfecte seizoen. Een ander cultureel hoogtepunt is de Wieskirche. Deze fraaie rococokerk is een juweeltje dat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Highline179, net over de grens in Oostenrijk, is met zijn 406 m de langste hangbrug in Tibetaanse stijl ter wereld. Je moet geen last hebben van hoogtevrees om over de 1,2 m brede hangbrug te durven wandelen. Ook Oberammergau, bekend vanwege zijn houtsnijwerk, en de Zugspitze, het hoogste punt van Duitsland (2962 m), zijn gemakkelijk vanuit Füssen met auto of bus bereikbaar.
Füssen Tourismus und Marketing-Kaiser Maximilian Platz 1

 

 

wintersprookje-beieren-1

Romantisch Füssen

Füssen in de winter is echt iets voor romantici. Als het buiten koud en donker wordt, baadt het mooie oude centrum in een zee van lichtjes. De mooie winkeltjes nodigen uit om ontspannen te shoppen. Tussendoor even opwarmen in een van de gezellige traditionele cafés, waar ook keizerin Sisi ooit een verrukkelijk stuk taart heeft gegeten. Opwarmen en ontspannen in de weldadige spa van het hotel is na een verkwikkende wandeling dubbel zo aangenaam.

 

 

Wandelen in een wintersprookje

Wandelen te midden van glinsterende sneeuwkristallen en genieten van het uitzicht op de besneeuwde bergen: dat is voor wandelliefhebbers de winter in optima forma. Rondom de hoogstgelegen stad van Beieren loopt een netwerk van goed geruimde routes. Wandelen in het winterzonnetje rondom de dichtgevroren Hopfensee of door het glooiende Faulenbacher Tal. Bij de wildvoederplaats aan de Bannwaldsee kun je tot wel 150 in het wild levende herten observeren. Bijzonder geliefd is een wandeling via geruimde paden naar een gezellige berghut en dan op de slee terug naar het dal.


BT_9

BT_9

Füssen in kerstsfeer

Het tweede en derde adventweekend (2 t/m 4 en 9 t/m 11 december 2016) wordt de barokke binnenhof van het voormalige klooster St. Mang in hartje centrum omgetoverd in een prachtige kerstmarkt. De kraampjes zien er uit als middeleeuwse huizen. Op de kerstmarkt zijn naast traditionele kunstnijverheid ook specialiteiten uit de Alpen en niet te vergeten Glühwein te vinden.
Kaiser Maximilian Platz 1

Zwemmen met fakkels op nieuwjaarsdag

Zoiets als onze traditionele nieuwjaarsduik, maar dan extremer. Op nieuwjaarsdag, tegen de avond, springen wel 50 moedige mannen en vrouwen met een fakkel in de hand in het ijskoude water van de Lech en laten zich langs het oude centrum van Füssen drijven. Elk jaar volgen duizenden toeschouwers dit spektakel. Als de fakkelzwemmers de Theresienbrücke passeren, worden er saluutschoten afgevuurd. Aansluitend is er een groot vuurwerk boven de Lech.

Meer informatie: www.fuessen.de

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.