Bezienswaardigheden in de Eifel

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus Naast de indrukwekkende natuur staat de Eifel ook bekend om zijn vele bruisende historische dorpen en stadjes. Ieder dorpje en stadje beschikt over prachtige monumentale panden omringd door veel natuur.

Trier

De meest bekende stad in de Eifel is het 2000 jaar oude Trier, daarmee is het ook de oudste stad van Duitsland. De vele monumentale panden uit de Romeinse tijd, musea, oude smalle straatjes in combinatie met de sfeervolle winkelstraten en pleinen met terrasjes, maken deze stad razend populair voor toeristen. De ‘Porta Nigra’ is het bekendste monument in de stad. De 6418 meter lange stadsmuur is ook het grootste Romeinse bouwwerk op Duitse bodem. Daarnaast is ook ‘De Römerbrücke’, een typische Romeinse brug, over de Moezel zeker het bezichtigen waard.

Blankenheim

Blankenheim is een klein middeleeuws plaatsje, met een legio aan kleine, steile trappetjes en straatjes, romantische tuinen en stadspoorten.

Monschau

Monschau heeft niet alleen veel musea, maar ook veel historische panden. Het barokke bouwwerk ‘Het rode huis’, is het meest bekende bouwwerk in barokstijl van het Rijnland. In dit barokke bouwwerk zijn verschillende waardevolle wandtapijten, die vroeger in Monschau gemaakt werden, te zien. De burcht van Monschau is in de 13e eeuw ontstaan en in de 15e eeuw uitgebreid en ommuurd. Elk jaar word op het binnenhof ‘Monschau Klassik’ georganiseerd, kunstenaars en een spetterend orkest toveren de Burcht tijdens dit evenement om in een paradijs voor operaliefhebbers.

 

Dit zijn de leukste plekken in de Eifel

Je kunt deze Eifel tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van de Eifel.

"*" geeft vereiste velden aan