Malta: voor elke dag een kerk

De Maltese cultuur heeft diepe katholieke wortels. Met bijna 360 kerken op een totaaloppervlakte van slechts 316 vierkante kilometer is het overduidelijk dat het geloof een belangrijke rol speelt. De bevolking is gepassioneerd en vooral heel sociaal: elke gelegenheid wordt aangegrepen om samen te komen met familie, vrienden, buren en gasten.

De cultuur van Malta

De cultuur van Malta

Tijdens de vele festa’s in de zomer tot de winter vol bezinning, elk seizoen heeft haar eigen charme. Neem de tijd een bezoek te brengen aan de prachtige kerken en kathedralen en ervaar de hartelijkheid van de Maltese bevolking!

Rijke geschiedenis

De vele kerken op de eilanden staan niet te verstoffen, integendeel. Het merendeel wordt nog dagelijks gebruikt. De veelal prachtig barokke kerken en kathedralen worden versierd door fresco’s, sculpturen en schilderijen. Niet de minste namen hebben meegewerkt aan dit rijke stukje geschiedenis van Malta: Envin Cremona, Lorenzo Gafa, Mattia Pretti en Caravaggio lieten hun stempel achter. Absoluut hoogtepunt is de St. John’s Co-Cathedral in Valletta. In deze rijk versierde kathedraal is Caravaggio’s meesterwerk ‘De onthoofding van Johannes de Doper’ te bewonderen. Ook de kerken van St. Mary in Mosta en Ta’Pinu op Gozo zijn een bezoek waard. Deze laten zien hoe belangrijk de heilige moeder is voor de Maltese bevolking.

 

 

St. Paulus

Het Christelijke geloof is naar Malta gebracht door niemand minder dan de apostel St. Paulus himself. Hij leed schipbreuk vlak voor de kust van Malta en verbleef daarna een tijdlang in een grot. Deze grot draagt inmiddels zijn naam en wordt jaarlijks door veel Christenen als bedevaartstocht bezocht. St. Paulus is de beschermheilige van de eilanden en zijn invloed is voelbaar bij de talrijke plekken die naar hem vernoemd zijn.

 

 

Ridderverhalen

Vandaag de dag staat Malta vooral bekend als thuis van de ridders van St. Johannes de Doper, die er tussen 1530 en 1798 woonden. De ridders bouwden de vestingstad Valletta en lieten het Maltese volk prachtige bezienswaardigheden na, zoals het Grand Master’s Palace, de Barrakka tuinen, het Inquisitor’s Palace en natuurlijk de eerdergenoemde St. John’s Co-Cathedral. Het is dan ook geen wonder dat Valletta hierdoor al geruime tijd op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en benoemd is tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.