Ontdek Jazzclub Mondriaan tijdens Museumnacht

Tijdens Museumnacht op zaterdag 29 oktober opent het Gemeentemuseum Den Haag de deuren als Jazzclub Mondriaan. Speciaal voor deze gelegenheid is de tuinzaal omgetoverd tot een stijlvol jazzcafé, dat niet had misstaan in New York in de tijd dat Piet Mondriaan er vertoefde. In een sfeervolle nachtclubsetting – inclusief champagnebar! – krijgen bezoekers verrassende acts voorgeschoteld. Met Theater PePijn, Lucy’s Wijsje, Sue The Night, Piñata en vele anderen.

Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Voor de zevende editie van de Haagse Museumnacht transformeert het mooiste museumgebouw van Nederland in een sfeervolle jazzclub. Theater PePijn brengt met podium PEP een verrassende mix van cabaret, theater en stand-up comedy. Er is pop-up poëzie, spetterende muziek van onder andere Sue The Night, en volop vermaak in rood, geel en blauw. De kleurencombinatie waarmee Piet Mondriaan wereldberoemd is geworden, leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een potje Twister. Wie beheerst de kunst van behendigheid het best?

Voor wie liever al dansend met de voetjes van de vloer gaat, is er de silent disco. Zet een hoofdtelefoon op en ga geruisloos uit je dak op boogiewoogie-ritmes en hedendaagse beats. Ook leuk: plof neer op de Chesterfield bank in de photo booth van jazzclub Mondriaan en maak een kiekje met de grootmeester zelf. In het laatste uurtje van de Museumnacht in het Gemeentemuseum zet de zeskoppige band Piñata de toon met opzwepende feestmuziek met echo’s van reggae, hiphop, rock, pop, jazz en latin.

 

 

Muzikale ontdekkingstocht

Tegelijkertijd met de speciale programmering zijn de vaste collectie en diverse tijdelijke tentoonstellingen te zien. Bekijk ze op eigen gelegenheid of laat je meevoeren op een muzikale ontdekkingstocht door Lucy’s Wijsje. Een gids brengt je langs een aantal hoogtepunten, waaronder de Victory Boogie Woogie, bezongen door aanstormend talenten uit de Haagse muziekscene. Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

 

 

Tentoonstellingen

Zelf dwalen door het museum kan natuurlijk ook. De tentoonstelling Van Rodin tot Bourgeois: Sculptuur in de 20e eeuw biedt een schitterend kijkje in de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst: van La Défense van Auguste Rodin (1879) tot en met het spinnenpaar van Louise Bourgeois (2003). Wandelen door de zalen is als een spectaculair lesje kunstgeschiedenis.

Verder zie je in de Mondriaan & De Stijl-vleugel hoe Mondriaan zich ontwikkelde van getalenteerd landschapsschilder tot pionier van de moderne kunst. En in de zalen met zeldzaam Delfts Blauw en glaswerk ervaar je de pracht en praal waarmee mensen zich al eeuwenlang omringen.

Museumnacht Den Haag

Op zaterdag 29 oktober 2016 barst Museumnacht Den Haag los. Museumnacht Den Haag is een project van Stichting Haagse Museumnacht en Winkelman Van Hessen. Voor de Museumnacht heb je één ticket nodig. Daarmee kun je alle 36 deelnemende instellingen bezoeken en mag je gratis gebruik maken van de pendeldienst die voor het Gemeentemuseum stopt. Een ticket koop je in de voorverkoop of op de avond zelf bij onze kassa. De kaartverkoop start op 1 september.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.