Enige onafhankelijke persprijs voor de reisjournalistiek nu ook voor bloggers

De Aad Struijs Persprijs (ASP) gaat na een onderbreking van een jaar op volle kracht door in 2017. De enige onafhankelijke persprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek heeft een nieuwe formule en een vernieuwd bestuur. De uitreiking van de prijs vindt plaats op dinsdag 10 januari 2017 tijdens de Vakantiebeurs Vakdagen in Utrecht.

De Aad Struijs Persprijs

De Aad Struijs Persprijs

Belangrijkste wijziging is de invoering van een nieuwe, aparte categorie voor bloggers. Hiermee speelt het bestuur in op de snelle groei van het aantal digitale reisproducties. Daarnaast blijft de categorie voor journalistieke printproducties bestaan. Er worden voortaan twee prijzen uitgereikt. De inschrijving voor de ASP 2017 start begin september.

 

 

Het vernieuwde bestuur bestaat uit Liduine Hoyinck (voorzitter) en Nico van der Maat (secretaris/penningmeester). Nieuwe gezichten zijn Dennis van der Avoort, directeur van het bureau Europe Destination Marketing en Ed Lodewijks, oud-hoofdredacteur van diverse ANWB-bladen.

 

 

De prestigieuze vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar Aad Struijs, reisjournalist en -auteur, die met zijn toeristische artikelen en boeken grote bekendheid en waardering verwierf. De laatste winnaar was in 2015 Anne Wesseling, voor haar reportage Slow train, low budget, gepubliceerd in Reizen Magazine.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.