Ontdek de ongerepte natuur van Noord-Brazilië

Na de Olympische Spelen in bruisend Rio de Janeiro is het tijd voor ontspanning. En waar kan dat beter dan in het noorden van Brazilië; één van de meest ongerepte regio’s van het land. Het grootste regenwoud van de wereld – de Amazone – bevindt zich hier en je vindt er de mooiste wouden en rivieren met de grootste biodiversiteit in flora en fauna.

De Braziliaanse Amazone

De Braziliaanse Amazone

De noordelijke regio wordt gevormd door zeven staten, waaronder: Amapá (Macapá), Amazonas (Manaus), Pará (Belém), Rondônia (Porto Velho) en Tocantins (Palmas). De deelstaten zijn de perfecte bestemming voor ecotoerisme en avontuur.

Tocantins – indrukwekkend natuurpark Jalapão

Tocantins staat bekend om het staatspark Jalapão, gelegen in het oosten van de deelstaat. Het geweldige natuurpark bestaat uit zandduinen, watervallen, donkerrode rotsformaties, riviertjes en het is vooral populair bij wandelaars en mountainbikers. In de hoofdstad van de staat – Palmas – bevindt zich de gelijknamige rivier Tocantins, die langs het westen van de stad loopt. Deze plek is ideaal om te zwemmen, kanoën, roeien en zelf te genieten van het strand.

 

 

Pará – de mooiste stranden en de botanische tuin van Bosque Rodrigues Alves

Ook Belém, de hoofdstad van Pará, is de bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers. Zeker de moeite waard om te bezoeken is Bosque Rodrigues Alves. Een botanische tuin met vele soorten flora en fauna. Ook is het mogelijk om in deze regio de amazonelamantijn te spotten; een zeekoe die in het stroomgebied van de Amazone voorkomt.

De mooiste stranden van Pará bevinden zich in Santarém, op ruim 1300 kilometer van Belém. Hier vind je stranden van meer dan 100 kilometer lang en met kristalhelder water. Een van de hoogtepunten van de regio is het witte strand van Alter do Chão, gelegen op 40 kilometer van Santarém, en door The Guardian verkozen tot het mooiste strand van Brazilië.

Amazonas – het grootste regenwoud van de wereld

De noordelijke deelstaat die misschien wel het meeste tot de verbeelding spreekt is Amazonas; de grootste deelstaat van Brazilië met natuurlijk het Amazoneregenwoud en met als hoofdstad Manaus. Het Amazonetheater in Manaus is een must-visit: een indrukwekkend operagebouw, ontworpen door de Italiaanse architect Celestial Sacardim.

Net buiten Manaus ligt Presidente Figueiredo, midden in het regenwoud. Hier bevinden zich vele watervallen en de mooiste rivieren en rotsen.

 

 

Amapá – het meest noordelijke puntje van Brazilië

Amapá ligt op het meest noordelijke puntje van Brazilië waar de staat grenst met Frans-Guyana, Suriname, de Atlantische Oceaan en de Braziliaanse deelstaat Pará. De hoofdstad van Amapá – Macapá – ligt precies op de Evenaar en wordt gemarkeerd door het monument Marco Zero.

In het centrum van de stad bevindt zich het Fortaleza De São José de Macapá. Een indrukwekkend fort met muren van zo’n 15 meter hoog dat werd geopend in 1782.

Rondônia – rivieren en sportvissen

De deelstaat Rondônia ligt in het noordwesten van Brazilië. Vanuit de hoofdstad Porto Velho kunnen reizigers vanaf de Madeira rivier kennismaken met de lokale vegetatie en zelfs rivierdolfijnen spotten. De Guaporé rivier loopt langs de grens tussen Rondônia en Bolivia en staat vooral bekend om de sportvisactiviteiten. Visstoofpotjes en gegrilde vis kom je hier regelmatig op de menukaart tegen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.