Volg de olympische vlam op zijn reis door Brazilië

De olympische vlam is onderweg naar Brazilië. Vorige week donderdag 21 april werd het vuur ceremonieel ontstoken in het Griekse Olympia. Vanaf 3 mei reist de olympische fakkel door het hele land en bezoekt de vlam maar liefst 335 steden, waaronder de hoofdsteden van de 27 deelstaten en 83 gemeentes.
Caldas-Novas-olympisch-vuur

De estafettetocht – waarbij 12.000 mensen de fakkel doorgeven – eindigt in Rio de Janeiro met het ontsteken van het olympisch vuur tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2016 op 5 augustus. De vlam blijft branden tot aan de sluitingsceremonie van het sportevenement dat op 21 augustus plaatsvindt.

Brasilia

De olympische vlam begint zijn tocht door Brazilië in de hoofdstad Brasilia. Deze stad is een waar openluchtmuseum op het gebied van architectuur. In verschillende monumenten, openbare gebouwen, parken en groenvoorzieningen vind je de golvende lijnen van Oscar Niemeyer en de verbazingwekkende stedelijke inrichting van Lucio Costa terug. Brasilia heeft verschillende iconische attracties, waaronder de ‘Esplanada dos Ministérios’, het ‘Plein van de Drie Machten’, het Nationaal Congres, het presidentieel paleis, de kathedraal en het ‘Palacio da Alvorada’. Lekker ontspannen kan bij het ‘Lago Paranoá’: een meer met clubs en restaurants aan het water. Het ecologische park ‘Dom Bosco’ is een geweldige plek om van de natuur en zonsondergang te genieten.
Brasilia-olympisch-vuur

 

ZIE OOK: Walvissen en zeeschildpadden spotten in Brazilië

 

Warm welkom in Goiás

Na Brasilia vervolgt de Olympische fakkel zijn route naar de steden Anápolis, Goiânia en Caldas Novas. Laatstgenoemde is een populaire bestemming in de Braziliaanse deelstaat Goiás. De stad aan de rivier Caldas is bekend vanwege het enorme stelsel aan warmwaterbronnen. Je kan hier heerlijk zwemmen en genieten van het mineraalwater. Ook de regionale keuken van Caldas Novas met veel vis, gevogelte en lokale vruchten is een aanrader. Voor wie van dansen houdt, heeft de stad tevens genoeg te bieden. Als de avond valt, klinkt muziek vanuit de gezellige bars, restaurants en hotels.

 

 

Natuurlijke schoonheid in Mato Grosso

De olympische vlam vervolgt zijn route in de deelstaat Mato Grosso. Hier doet de fakkel vier gemeenten aan: Várzea Grande, Chapada dos Guimarães, Nobres en de hoofdstad Cuiabá. Daarbij reist het vuur door het schilderachtige nationaal park Chapada dos Guimarães. De schoonheid van de flora en fauna in dit landschap vol rode kliffen, watervallen en grotten is betoverend. Het park is zeker de moeite waard voor bezoekers van de Pantanal, de andere must-see attractie van de deelstaat Mato Grosso.

Wandelen door Mato Grosso do Sul

Van Mato Grosso reist het olympisch vuur naar de naburige deelstaat Mato Grosso do Sul, waar de vlam acht steden aan doet, waaronder Campo Grande. Op 250 kilometer van deze hoofdstad van de deelstaat ligt de stad Bonito: een paradijs voor iedere natuurliefhebber. Waar de Sucuri rivier en de Formoso rivier samenkomen, is het water zo helder dat je de kleurrijke vissen kan zien zwemmen. Bonito, dat mooi betekent in het Portugees, doet haar naam eer aan. In de deelstaat Mato Grosso do Sul is het verder mogelijk om te duiken, abseilen, paardrijden, wild te spotten en prachtige wandelingen te maken. De weelderige vlaktes en watervallen zijn hier adembenemend.
Bonito-wandelen-

De route van het Olympisch Vuur

Route-olympisch-vuur

 

 

Comments are closed.