Per watervliegtuig van Kopenhagen naar Aarhus

Sinds kort is er op werkdagen een regelmatige dienst per watervliegtuig tussen de Deense hoofdstad Kopenhagen en Denemarkens tweede stad Aarhus. De dienst wordt vijfmaal per dag in beide richtingen uitgevoerd door de jonge Deense maatschappij Nordic Seaplanes met een toestel van het type De Havilland C6 Twin Otter, dat is voorzien van twee moderne turboprop-motoren.

Per watervliegtuig naar Aarhus

Per watervliegtuig naar Aarhus

Het wordt gevlogen door twee piloten en heeft zitplaatsen voor maximaal 17 passagiers. Er is geen toilet aan boord. De prijs van een enkele reis is 1.800 DKK (ongeveer 242 euro), waarbij het vervoer van een stuk handbagage van maximaal 6 kg is inbegrepen. Een retour kost het dubbele. Er kan worden betaald met credit card. De vliegtijd is ongeveer vijftig minuten en hangt voornamelijk af van de heersende windsterkte. In beide steden is zowel de plaats van vertrek als die van aankomst in het centrum – in het havengebied. Er is dichtbij parkeergelegenheid – in Kopenhagen gaat het om betaalde plekken, in Aarhus is het parkeren gratis.

 

 

Veel zakenlieden maken tot nu toe gebruik van de dienst, vooral vanwege de korte reistijd en de snelle en simpele in- en uitstapprocedures. Maar ook toeristen kiezen er in toenemende mate voor, meestal vanwege de bijzondere ervaring en het spectaculaire uitzicht. Het toestel is overigens voorzien van wielen in de pontons, zodat eventueel bij slecht weer ook op een luchthaven kan worden geland.

 

 

In Kopenhagen is de vertrek- en aankomstplaats Nordre Toldbod, in Aarhus de Østhavnvej (bij de Miljøhavn). De komst van deze nieuwe verbinding zal in 2017 voor Aarhus van extra toegevoegde waarde zijn, wanneer de stad zich als Culturele Hoofdstad van Europa en Europese Regio van de Gastronomie zal profileren.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.