Vrienden kajakken 5500 km voor het Batten Research Fonds

Met een kajak 5500 kilometer van Amsterdam naar de oostkust van Italië varen. Dat is het plan dat drie vrienden hebben opgevat, die elkaar kennen van de Italiaanse glamping-camping Podere Sei Poorte in de regio Le Marche in de buurt van Pesaro. Met drie kajaks zullen Feike van Weperen (24), Fenna Bergsma (24) en Willem Leefers (25) zich zeven maanden lang inzetten voor het Batten Research Fonds.

Zou het ze gaan lukken?

Zou het ze gaan lukken?

Vacanceselect is hoofdsponsor van dit grote vaaravontuur. De financiële uitdaging is minimaal 16.500 euro voor het goede doel op te halen. Dit is omgerekend één euro per kajak gevaren kilometer.

Het startschot voor de drie kajaks wordt op 27 augustus gegeven op de kade van Kanovereniging Zeeburg in Amsterdam-Oost. Na het vertrek varen ze via Katwijk aan Zee naar Le Havre (Frankrijk). Daar gaan ze het binnenland van Frankrijk in richting Parijs. Via grote rivieren en minstens 170 sluizen zakken ze af naar Marseille. Dan begint het grootste deel van de reis: Feike, Fenna en Willem peddelen om de laars van Italië heen, inclusief Sicilië, tot ze bij Pesaro aankomen aan de Adriatische kust.

 

 

Stepavontuur

Dit wordt overigens niet het eerste grote avontuur. Vorig jaar al stepten Feike en Willem 2240 kilometer van Amsterdam naar Pesaro. Tijdens deze reis ontstond het idee de tocht ook per kajak te doen. Fenna, die beide heren kent van Camping Podere Sei Poorte, wilde zich maar wat graag bij een volgende uitdaging aansluiten. Door het uitzicht op dit avontuur was het nodig om hun werk en huis op te zeggen en studies af te maken.

Laatste voorbereidingen
Met nog een klein aantal dagen te gaan tot de eerste peddelslagen richting het zuiden, zijn de drie jongens druk bezig met de laatste voorbereidingen. Zo worden oplossingen bedacht voor hindernissen, zoals bijvoorbeeld de Europoort bij Rotterdam of de haven van Calais. Onderweg slapen de drie in twee tentjes en koken ze elke avond hun eigen potje. Naast de trainingen in Amsterdam of het Markermeer wordt er ook vaak getraind op zee.

 

 

Batten kinderdementie

Met de tocht wil het drietal aandacht vragen en geld ophalen voor kinderen met Batten kinderdementie. Batten kinderdementie is een zeer zeldzame ziekte waardoor het voor de farmaceutische industrie minder aantrekkelijk is om in onderzoek te investeren. Feike, Fenna en Willem zijn jong, gelukkig wel gezond en in de mogelijkheid om mee te helpen dit onderzoek te financieren tegen deze slopende ziekte.

Middels dit persbericht vragen we om hulp om de ziekte van Batten op de kaart te zetten. Reis mee met de kajakkers via: http://www.2kayak4batten.nl en http://www.facebook.com/2kayak4batten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.