Born to be Wild: Canada’s British Columbia

British Columbia in het westen van Canada is de ultieme vakantiebestemming voor sportfanaten, avonturiers en natuurliefhebbers. De diverse provincie met grote steden in het zuiden, nationale parken in het noorden, de oceaan in het westen en de indrukwekkende Rocky Mountains in het oosten biedt tal van sportieve activiteiten.

Kayaking in British Columbia

Kayaking in British Columbia

Van hiken, mountainbiken en bungeejumpen in het regenwoud tot wildwater raften, walvissen spotten en zelfs duiken in de rivieren en de oceaan, iedere avonturier kan hier genieten van een onvergetelijke vakantie!

British Columbia kent vele gezichten. Je kunt een rondreis maken door de mooie natuur van de provincie met de auto of een camper, maar je kunt er ook voor kiezen om op één plek te verblijven, bijvoorbeeld de hippe metropool Vancouver. Deze stad is volledig omgeven met natuur, aan de ene kant de Grote Oceaan en aan de andere kant de Coast Mountains. Binnen een uurtje rijden bevindt je je midden in één van de nationale parken met tal van sportieve activiteiten, op het land en op het water.

 

 

Activiteiten op het land

Britisch Columbia staat bekend om de honderden hiking trails door de overweldigend mooie natuur. Met meer dan 850 parken en beschermde gebieden zijn er genoeg mooie plekken voor een wandeling. De meest bekende trail in BC is de West Coast Trail op Vancouver Island, een kustroute met geweldige uitzichten over de Grote Oceaan. In Thompson Okanagan is de Berg Lake Trail erg populair, met zicht op Mount Robson, de hoogste berg van de provincie. Daarbij zijn de wandelpaden in Kootenay Rockies adembenemend mooi, langs gletsjers, blauwe meren en besneeuwde bergtoppen. Het gebied ten noorden van Vancouver wordt gezien als de geboorteplaats van freestyle mountainbiken. Van steile afdalingen door de bergen tot makkelijkere paden door de valleien, er is hier voor ieder wat wils! Voor de echte durfvallen zijn er ook extremere activiteiten te vinden. Ga bijvoorbeeld bungeejumpen of ziplinen midden in de natuur in Nanaimo, Whistler of Revelstoke. Ervaren bergbeklimmers kunnen ook een onvergetelijke ervaring opdoen op de steile bergwanden van de Rocky Mountains in Revelstoke of Golden met uitzicht over het indrukwekkende berglandschap.

 

 

Activiteiten op (en in) het water

Met de Grote Oceaan in het westen en tal van meren en wilde rivieren zijn er ook genoeg wateractiviteiten te vinden in British Columbia. Een van de populairste activiteiten is het walvissen spotten, en dat is niet voor niks! Met een zodiac boot vaar je naar de beste plekken om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke leefomgeving te aanschouwen. De beste plek om grijze walvissen te spotten is Tofino op Vancouver Island en orka’s kun je spotten vanaf Victoria op Vancouver Island en vanaf Vancouver. Liever beren spotten? Dat kan met een River Safari op Blue River. Een andere geweldige manier om de mooie natuur te ontdekken is een kajak- of kanotour te boeken. Dit kan op verschillende plekken, zoals in Deep Cove of False Creek vlakbij Vancouver, of op het helderblauwe Emerald Lake in de Rockies. Liever iets meer snelheid en adrenaline? Ga dan wildwater raften op de beroemde Kicking Horse River bij Golden. En wist je dat British Columbia een van de beste duikspots ter wereld is? Dit is vanwege het heldere water en de enorme diversiteit, van beroemde riffen en scheepswrakken tot enorme octopussen. Verder is Tofino de beste surf spot van Noord Amerika en is British Columbia een paradijs voor vissers met enorme zalmen, steuren en regenboogforellen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.